maandag 9 november 2020

Yucca onderhoud

Het complete vacature-aanbod in de bouw vind je op Bouwvacatures. Hoe eerder deze worden waargenomen hoe groter de kans op bestrijding. Kijk hierbij vooral onder en tussen het blad. Spint zal je niet snel aantreffen bij een Yucca.


In de warme kas gaat de plant wortelen en uit de slapende ogen op de stam ontspruiten jonge loten, waaruit nieuwe bladhoofden groeien. Deze eigenwijze stressverlager staat bekend om zijn puntige bladeren en Tex-Mex uitstraling.

Check dit niet alleen bovenop, maar ook dieper. Alleen water geven als de grond goed droog is. Voeding is wel nodig maar veel minder dan bij andere kamerplanten. Alles over de verzorging en het onderhoud van een yucca palmlelie.


Bekijk het overzicht en lees handige tips en adviezen. Het is een stoere plant die op een dikke, stevige stam staat. Mooi voor een urban jungle of strakke inrichting.


Typisch voor de yucca zijn de stevige stammetjes met daarop een explosie van groen-geel-grijs gekleurde, leerachtige bladeren die eindigen in een punt.

Onderhoud : Aangezien het leder een “afgesloten” finish heeft en de toplaag waterafstotend is gemaakt behoeft het leder minimaal onderhoud. Om het leder in optimale conditie te houden en uitdroging van de verflaag te voorkomen kan het behandeld worden met een ledervoeding welke geschikt is voor afgedekte en gefixeerde ledersoorten. Ik heb deze van iemand overgenomen die aangaf dat de plant er ooit beter uit had gezien, aan een drietal vertakkingen zitten geen bladeren meer.


Nu las ik ergens op het forum dat ik deze takken kan afzagen en hier nieuwe scheuten aan zullen komen. Daarnaast wordt het woord yucca ook gebruikt om een plant uit dit geslacht aan te duiden. Het geslacht bestaat uit een 40-tal soorten: het formaat wisselt van kleine struiken tot bomen. Deze plant is zeer gewild vanwege het mooie, vaak robuuste uiterlijk en de simpele verzorging. Er bestaan verschillende soorten, met ieder hun eigen look.


Zo een yucca heeft wel een apart uiterlijk met de bruine stengels en groene puntvormige bladeren. De yucca kan wel tot een forse plant uitgroeien. Naarmate de plant aan het groeien is, sterven de onderste bladeren af en kan je die eenvoudig zelf verwijderen.


Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Tips voor optimale verzorging van uw palmboom. Wanneer en hoe moet u palmbomen snoeien? En hoeveel water heeft u palmboom nodig?


Yucca plant beschermen tegen de vorst? Onderhoud Behalve het goed beschermen van deze planten in de winter behoeft deze geen onderhoud behalve het wegknippen van de oude bladeren. Ze komen uit Mexico en omgeving.

Dit is een mooie solitair en borderplant. Hij vormt op den duur een korte, meestal onderaardse houtachtige stam. Hoe onderhoud ik een palmlelie? Perfecte planten om uw tuin een mexicaanse uitstraling te geven en prima te combineren in een rotstuin.


Hoogte (inclusief pot): 1cm. Deze prachtige palmlelies zijn een lust voor het oog en doen denken aan het warme Mexico.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts