maandag 24 februari 2020

Wintervaste planten in pot

Bestel Planten bij Beslist. Het grootste online winkelcentrum. Specialistisch advies nodig? Alle soorten en maten Planten. Veel planten die in potten gehouden worden zijn kuipplanten.

In de meeste gevallen zijn dit subtropische of tropische planten. Deze planten kunnen in de warme maanden prima in een pot overleven, maar als het kwik tot onder nul daalt, wordt het hen te koud. Op zoek naar winterharde tuinplanten? Intratuin heeft de mooiste planten voor je tuin klaarstaan. Kijk rond en laat je inspireren, op de website of in een van onze winkels.


Je vindt altijd wel een winterharde plant die in jouw tuin kan groeien én precies jouw smaak is! Geef echter matig water, net zoveel dat de potkluit niet uitdroogt.

Een pot moet overigens altijd gaten in de bodem hebben, want de potgrond mag zeker niet te nat worden. Zet de planten het liefst niet in de volle zon. Als het gaat vriezen geen water meer geven en als het echt koud wordt de pot tijdelijk inpakken met bijvoorbeeld noppenfolie of. Naast de genoemde winterharde planten zijn ook veel bodembedekkende planten winterhard.


Andere bijkomende voordelen van bodembedekkende planten zijn dat ze de tuin beschermen tegen onkruid en weinig onderhoud nodig hebben. Wil je planten in pot tijdens de winter buiten laten staan, houd dan rekening met de vrieskou. De juiste pot is qua uiterlijk natuurlijk een kwestie van smaak. Zet potten bij voorkeur op pootjes en bedek de binnenkant met noppenfolie. Deze maatregelen voorkomen het bevriezen van de grond.


Voor de grote van de juiste pot moet uitgegaan worden van een pot die iets groter is dan de wortelkluit van de plant die er in komt. Als je vaste planten in je winterbakken gebruikt kun je die zeker in het voorjaar in volle grond zetten ,of vb je haalt je Meuhlenbeckia er uit en plant een drietal stuks samen in een hangpot, mooi…. Deze houden vocht vast en laten te veel water goed weglopen. Bovendien wordt de pot zo niet te zwaar om nog te tillen.


Strooi een dikke laag potgrond op de hydrokorrels en zet het siergras in de pot. Vul aan met potgrond en druk aan.

Geef na het planten voldoende water en zorg dat de plant ook later niet uitdroogt. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Het gemakkelijkst is echter om de plant in de garage te zetten.


Daar kan deze donker staan en ook nog wat vorst voelen. Geef de plant regelmatig water zodat de potgrond vochtig blijft maar zorg voor een pot met gaten in de bodem zodat overtollig water kan weglopen. Vaste planten Deze tip is voor als je van bloemen houdt, maar niet vaak wilt verpotten. De Skimmia houdt namelijk niet van natte voeten. Als je in het voorjaar koemestkorrels geeft, zal de plant rijkelijk bloeien.


Snoeien hoeft niet echt omdat de Skimmia een trage groeier is. Van winterharde bloeiende planten en struiken, tot winterharde planten voor in pot. Wij werken samen met gespecialiseerde kwekers waar wij goede kwaliteit voor jou selecteren.


Met onderstaand stappenplan kun je de juiste omgeving voor je boom in pot creëren. Daarnaast kun je deze stappen volgen om de boom zo te verzorgen dat hij optimaal groeit. Kies voor een winterharde pot , beter te groot dan te klein. De pot moet minimaal zeventig centimeter diep zijn met een doorsnede van vijftig centimeter.


Groenblijvende planten koop je voordelig en goedkoop bij het online tuincentrum van de kwekerij groot assortiment planten met advies bestel je.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts