dinsdag 25 februari 2020

Water en rots

Vind water en rots het nu op Kensaq. Via deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte. Zie –kalender- voor data en plaats van training. Voor brochure: K lik hier.


Door samen te werken, te spelen en te leven worden sociale competenties ontwikkeld. Water staat voor gevoel, vriendschap en samenwerken, maar ook voor vluchten, meeloopgedrag en onderdanigheid. Deze wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek is een van oorsprong Nederlands product dat opgezet is door Freerk Ykema. Bekijk het bord rots en water van saskarst op Pinterest.


Samen vormen zij de balans tussen geven en nemen… tussen rekening houden met de anderen ( water ) en tegelijkertijd opkomen voor je eigen wensen, verlangens en overtuigingen ( rots ). Rots en water oefenboekje. Kinderen leren (beter) de balans te vinden en krijgen zo meer zelfvertrouwen, meer zelfbeheersing en meer zelfkennis. De drie pijlers van de training. Het cursusgeld dient uiterlijk één week voor de eerste les van de cursus over gemaakt te zijn.


Water en rots

Documentairemaakster Eveline van Dijck legde dit nieuwe fenomeen vast. Daarnaast hebben 2advanced trainers en zo’n Master instructors een specifieke training gevolgd en daarmee een specifieke accreditatie verworven. In de brief die ik weken voor de startdatum ontving, stond dat het een fysiek en mentaal pittige training is.


Dit betekent dat jonge mensen leren samenwerken, samen spelen en samen leven. Afhankelijk van de doelen wordt een op maat uitgewerkt programma aangeboden. De trainers zijn Dorette van Deelen en Bert Docter.


De vaste wekelijkse training wordt in onze dojo in Numansdorp aangeboden. Dit toonde significante, positieve resultaten aan. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de groepsgrootte en de wensen van de school. Wij maken hiervoor in overleg met de school een voorstel op maat.


Soms past een individuele training beter bij een kind. Niet alleen een hele goede anti-pestmethode, maar veel meer dan dat. Het is een combinatie van doen en er over praten.


Water en rots

Je wordt assertiever en zelfverzekerder. J e leert jezelf beter kennen zowel fysiek als mentaal, meer in verbinding te komen met jezelf. ROTS staat voor stevighei weten wat je wilt, maar kan ook zijn: starheid en te heftige reacties. WATER is meer communicatief, inleven, onderhandelen, maar kan ook zijn: te meegaan geen grenzen kunnen stellen. Beide begrippen hebben dus hun sterke en zwakke kanten.


De bedoeling is om van beide het goede te gebruiken. De Nederlander Freerk IJkema is de grondlegger hiervan en inmiddels is het programma al in veel landen succesvol uitgezet. Grotendeels buiten de publiciteit om trainden Ykema en zijn collega’s inmiddels duizenden kinderen in weerbaarheid en conflict-oplossing. Zo kun je beter je emoties en prikkels herkennen en begrijpen.


En leer je hoe je het beste kunt reageren op een situatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts