woensdag 19 februari 2020

Wanneer bamboe planten

Hagen, zo bij u thuisbezorgd. Topkwaliteit Haagplanten van onze eigen kwekerij in Udenhout. Binnen werkdagen geleverd. De Haag niet zelf planten? Niet geheel duidelijk welke haag?

Vraag gerust een offerte aan. Ruime keuze planten op beslist. Vergelijk hier aanbiedingen. Op elke standplaats kun je passend soort bamboe planten.


Bij weinig geduld planten per strekkende meter. De bamboe moet iets lager staan dan de omringende grond. Water geven hoort bij het uitplanten.


Voor het planten moet de wortelkluit goed in water gedompeld worden.

Na het planten is overvloedig water geven belangrijk, zeker in een droge periode moet dit regelmatig herhaald worden. Goededag mij vraag is wanneer kan ik de bamboe terug zetten? Het is geen hoog bamboe maar laag blijvend. Het kan in het najaar of het voorjaar.


Al vele jaren, heb ik hoge bamboe tot wel meter aan de rand van de tuin. Uit de bamboe komen scheuten van onderaf uit de wortel. Deze lange nieuwe scheuten worden elk jaar langer, zo groeit de bamboe groter. Tip: dompel de plant onder in een emmer met water en laat hem volzuigen en plant hem aan met voldoende compost.


Want bamboe stelt humusrijke grond op prijs. Vooral bij reuzen soorten die je graag nog groter wilt hebben. Plant bamboe dan als solitaire eyecatcher in de volle grond of creëer een bamboehaag door meerdere planten naast elkaar in een rij te plaatsen. Bovendien staat bamboe ook prachtig in een plantenbak. Een prima oplossing wanneer je weinig ruimte hebt of alleen over een balkon of terras beschikt.


De snoei bestaat uit twee fasen. Bamboe plaatsen: hoeveel ruimte? De rest snoeit men tot de grond terug.

Gebruik bij de woekerende bamboe altijd wortelbegrenzer om het uitstoeien van de halmen tegen te gaan. Dit is echt iets voor mensen met groene vingers, niet dat het onmogelijk is, maar niet eenvoudig. In het late voorjaar wanneer de nieuwe scheuten ruim cm. Onderhoud en verzorging van bamboe planten , wanneer snoeien, bemesting van bamboeplanten, bamboe wortelbegrenzer.


STANDPLAATS In het algemeen wordt aangenomen dat bamboe op een natte plaats kan worden aangeplant. Dit geldt zeker niet voor alle bamboes. Maak je ook geen zorgen wanneer of meer van je verplante kiemplanten langzaam bruin verkleurt en afsterft. Jammer genoeg komt dit vaak voor bij meerdere soorten bamboe. Als je uit zaadjes twee gezonde planten overhoudt, dan ben je goed bezig.


Bij sommige soorten kan het zelfs nog minder zijn. Er zit geen vaste tijd aan het snoeien van de bamboe. Hiermee stimuleer je de groei van nieuwe scheuten. Hoe en wanneer u dahlia poot leest u hier. Het zijn sterke, rijke en lange bloeiers die een kleurrijke aanvulling vormen in de nazomerborder.


Planten doe je best in een humusrijke, goed doorlatende bodem. Maak een plantgat van minimaal keer de grootte van de kluit. In de diepte voorzie je 1. Vul dit plantgat op met organisch materiaal.


Plant de bamboe op dezelfde diepte zoals die was in de pot. Een stuk wortel eraan met enkele scheuten. Deze planten in een grote emmer of zwarte pot en regelmatig bewateren en op een beschutte plaats zetten. De toppen van de scheuten die er nog aan zitten afknippen.


Een woekerende soort kun je ook in je tuin zetten, maar dan moet je hem begrenzen. Wanneer snoei je een bamboe ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts