vrijdag 11 december 2020

Zelf kas bouwen

Kas is beoordeeld met een 8. SelektHuis vertaalt jouw woonwensen naar een droomhuis. Als je een glazen kas koopt, zal deze in veel gevallen namelijk ook als bouwpakket geleverd worden en kun je hem, als je wilt, zelf in elkaar zetten. Vergelijk alle aanbieders op Zoover.


Je eigen kas bouwen moet dus ook wel lukken.

Aan de hand van stappen beschrijven we in dit artikel hoe je je eigen tunnelkas kunt bouwen. Wat is een kas en waarom is het een aanwinst voor je. Ik heb een kas van hout gemaakt en kunststof platen gebruikt voor de beglazing. Hout omdat ik dat veel mooier vind dan aluminium en kunststof platen omdat die veel sterker, lichter en goedkoper zijn dan glas.


Een houten kas kopen kost al gauw ettelijke duizenden euro’s. Als je hem zelf maakt ben je voor een paar honderd euro klaar. Fundering kas: wat gebruiken?

Onderschat het zelf bouwen van een kas niet! Ik vind het nogal een ingewikkelde materie. Onze kassen (en mini’s die we hebben gehad) zijn allemaal zelf en met hulp van vrienden gebouwd vanuit tweedehands materiaal. Een enorme berg ijzer, aluminium en glas en schroeven, bouten en moeren op een hoop. Bij bouwmarkten is een grote hoeveelheid aan beugels verkrijgbaar, hierdoor heb je alle vrijheid om zelf een dakconstructie te ontwerpen.


Het belangrijkste punt is echter de montage van de kunststof dakplaten op je kas , dat gaat anders dan het monteren van de beglazing. Zelf een kas maken of een bouwpakket voor een kas kopen? Er zijn inmiddels heel erg veel bouwpakketten op de markt voor kassen in alle soorten en maten. Daarmee is het voor iedereen bereikbaar geworden om zelf een kas te bouwen.


Alle informatie voor het bouwen van deze kassen zit bij het pakket. Een voor een kan je de tekeningen in de handleiding af, en ze zijn nauwkeurig genoeg. Het opbouwen van de kas zelf ging bij ons erg voorspoedig, het enige dat je moet doen is even goed in de handleiding kijken, met name bij metalen delen die op elkaar moeten even goed kijken welk deel onder en welk deel boven moet komen.


In elke hoek kan je met een grondboor een gat maken om de palen in te zetten, dit zijn als het ware de heipalen waar je hele kas op staat. Nu kan je hieromheen een frame gaan maken van de latten. Op deze manier verleng je het seizoen en krijg je meer opbrengst.

Als u groene vingers hebt is een kas bouwen beslist iets voor u. Zo kunt u bij ons terecht voor de materialen die u nodig hebt. Bestel simpel kassen online. In een handomdraai bij u geleverd.


Snel en betrouwbaar - Gratis verzending! Boek uw Hotel in Kas online. Reserveer online, laagste prijzen. Echter, de kas die hier besproken wordt is een doe-het- zelf kasje op de plek waar de tomaten, pepers, komkommers etc.


Wij leveren u de constructie zodat u eenvoudig zelf een kas kunt bouwen. Het fijne aan deze kas is dat hij te bouwen is met zeer eenvoudige middelen. Via het internet is er inmiddels een boel te vinden hoe mensen zelf een geodome kunnen bouwen , bijvoorbeeld om als broeikas te dienen en zo het seizoen waarin je zelf gezon vers en lokaal eten kunt verbouwen flink kunt verlengen.


Erg leuk en leerzaam, het zelf bouwen van een kas scheelt je niet alleen kosten, je doet. Do it yourself: Een eigen kas bouwen in stappen. Een tunnelkas is een kas die je zelf kunt maken met behulp van pvc-buizen, hout en kasfolie. Bekijk de foto van eupje met als titel Simpel zelf een kas bouwen en andere.


Of je nou je broeikas helemaal zelf bouwt of een bouwpakket koopt, de maten moeten nog steeds kloppen. Hoe groter je broeikas is, hoe duurder die wordt om te bouwen en te verwarmen. De populairste maat voor een broeikas is bij meter. Ter verduidelijking van dit alles heb ik met skechup een simpele tekening gemaakt. Hier heb ik drie bogen in geteken maar als je een langere kas wil bouwen kun je daar natuurlijk gemakkelijk wat bogen aan toevoegen.


Ook zou je er aan kunnen denken om er een deur in te bouwen , maar voor een kleine kas is dat echt niet nodig. Tuinkassen beschermen onder andere tegen extreme weersomstandigheden, vorst en vogels. Er zijn verschillende soorten kassen, zoals de foliekas, de folietunnel, de muurkas, de vrijstaande kas en de orangerie. U kunt deze zelf bouwen of dat laten doen. In dat geval liggen de kosten wel iets hoger.


Veel mensen schaffen voor hun tuin een kas aan. Net na de oogst was het plastic van de oude kas helemaal stuk gewaai alle reden om een nieuw project te beginnen. Afgelopen jaren was het in de kas voornamelijk een probleem dat deze te smal was, daarom word de nieuwe 2x zo breed.


Zelf bouwen Mocht je erg handig zijn dan kun je ook overwegen om zelf een kleine of grote kas te bouwen maar bezint eer gij begint. Een goede manier om geld te besparen is om zelf groenten te verbouwen. Maar de instapkosten hiervan kunnen vrij hoog zijn.


Dit artikel is in het kader van No.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts