dinsdag 29 december 2020

Zelf pepers kweken

Bestel Hier Online Uw Groentezaden. Snelle levering en tot korting. In dit artikel uit de serie makkelijke moestuin lees je de beste tips voor het telen van hete rode pepers in pot: zaaien, planten, verzorgen, oogsten en bewaren. Je kunt deze pepers ongetwijfeld bij de plaatselijke groenteboer of supermarkt kopen, maar de voordelen van pepers zelf kweken zijn niet verkeerd.


Je hebt namelijk altijd verse pepers bij de hand en bespaart geld. Maar hoe kun je pepers het beste kweken ?

We leggen je uit hoe je je eigen peper kunt kweken. Peper wordt gebruikt om smaak toe te voegen aan gerechten, maar het is ook nog eens heel gezond! Voor de groenten van de capsicum familie kun al aardig wat voorbereidingen treffen. Kies te er toch voor om hete pepers te kweken , hou dan rekening dat je deze wilt verwerken in een hete pepersaus zoals sambal.


Stappenplan zelf pepers kweken. Zelf pepers zaaien is het leukste dat er is. Zo kun je straks genieten van een lekkere pittige oogst uit eigen moestuin. Voor het zover is moet het zaaiproces nauwkeurig uitgevoerd worden.


Het is helemaal niet zo moeilijk en het staat ook nog eens gezellig van die rode vruchten op je vensterbank.

Pepers kun je echt prima zelf thuis kweken. In simpele stappen leg ik je uit hoe jij jouw eigen pepers kweekt. Februari is de ideale maand om te beginnen. Dus ga lekker aan de slag! Zaadjes zijn gemakkelijk te vinden.


Voor de zaadjes van meer exotische pepers kun je enkele verse pepers kopen in de plaatselijke toko. Maar als je van de pittige keuken houdt, blijft het een erg leuke vrucht om zelf te kweken. Vers van eigen kweek hebben pepers namelijk veel meer karakter, en als liefhebber van bijvoorbeeld de Mexicaanse, Thaise of Indiase keuken kom je met je eigen pepers een stuk dichter bij de authentieke smaak. Het zijn misschien niet de eerste planten waar je aan denkt om te kweken , omdat ze niet zo makkelijk zijn. Maar, met een beetje geduld kunnen op elk terras en balkon paprika’s en pepers geteeld worden.


Al was het alleen al om hun vrolijke kleuren. Chili pepers kunnen mild zijn, maar ook super sterk. Daarnaast komen ze in veel verschillende maten en vormen. Om een chili peper goed pittig te laten worden heb je wel veel licht nodig.


De bron van inspiratie voor de VOC en niet weg te denken uit de dagelijkse keuken in vele wereldkeukens. Ook in Nederland is dit goed zelf te kweken. In de late winter, het vroege voorjaar kan je al beginnen met het voorzaaien van de peper plantjes. Begin met het besluit welk type pepertjes je wilt kweken.


Deze familie van de paprika is zeer geschikt om zelf te kweken.

Ze komen voor als milde en pittige variant en zijn veelzijdig toepasbaar in de keuken. Parika kweken en peper kweken kun je zelf doen in je tuin. Hie vind je hoe je zelf parika en peper kweken kunt.


Een peper is een niet winterharde heester, de pepertje zelf is eigenlijk een bes. Het kweken van pepers is niet moeilijk en vooral erg leuk! Dit zijn onder andere: Anaheim, ancho, cayenne, jalapeño, habanero en hot banana wax. Chilipeperplantjes kunnen overal groeien, maar ze prefereren zonnige en warme omstandigheden. Na het kweken van deze planten en het genieten van de heerlijke smaak van chilipepers, kun je je alleen maar afvragen waarom je dit niet eerder hebt gedaan.


Vernieuwend recept met een lange houdbaarheid. Knoflook kweken in de Makkelijke Moestuin. Het is super simpel: je stopt wat teentjes in de gron laat ze lekker groeien en als het loof begint te verdorren haal je de bollen uit de grond. Ik kreeg de tip al jaren geleden van een mede MM-er toen ik schreef dat je in november niet veel meer kan doen.


Tegenwoordig iedereen wel. Spaanse pepers , wie gebruikt ze niet in de keuken? Veel mensen denken dat je ze alleen maar in de winkel kan krijgen, maar in tegendeel! Het zelf kweken van pepers is erg gemakkelijk.


Het vergt alleen wat peperzaden (welke je uit de pepers uit de winkel kan halen), zaaigron een zaaibak en (veel) geduld. Van beschermer tegen vampiers tot verlager van bloeddruk en cholesterol, knoflook staat om veel bekend. En deze smaakmaker bij uitstek is ook nog eens makkelijk zelf te kweken.


Check ook eens onze shop voor allerlei handige kweekbenodigheden. En nu iedereen bij de Albert Hein de leuke opkweek setjes met mini moestuintjes in huis heeft waar ook een setje met een paprika zaadje tussen zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts