donderdag 17 september 2020

Witte helleborus

Finde jetzt Reisende, die auch nach Witten wollen. Jetzt Fahrt auf BlaBlaCar buchen oder anbieten. Spritkosten mit Mitfahrern teilen! Teil der Mitfahr-Community werden!


Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. In de tuin doet hij het ook erg mooi. De bloemen van een witte helleborus verkleuren vaak naar roze en groen. Een voorbeeld hiervan is de wit bloeiende kerstroos, de helleborus niger. Alle vroegbloeiende soorten helleborus combineren overigens uitstekend met leverbloempjes (Hepatica), schuimbloemen (Tiarella), longkruid (Pulmonaria) en vroege bolgewasjes.


Deze kunt u ook in de tuin planten. Heel bijzonder zijn de talloze kleuren waarin nieskruid of de winterroos aangeboden wordt. Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier! Kwekerij Bastin is een kwekerij van niet alledaagse vaste planten voor liefhebbers centraal gelegen in Zuid-Limburgse heuvellandschap.


Zelf helleborussen kweken. Naarmate de bloemen ouder worden verkleuren ze naar geel tot olijfgroen. Hij doet het goed in humusrijke, goed doorlatende grond en houdt van een beschutte plek in de halve schaduw. Helleborus niger is een groenblijvende tuinplant.


De knikkende bloemen zijn groenwit van kleur. De standplaats dient halfbeschaduw tot schaduw te zijn. Het blad van deze kerstroos blijft in de winter groen. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen.


Er zijn rassen met enkele – en met gevulde bloemen. Die bloemen hebben iets bijzonders: het zijn niet de kroonbladen, maar de kelkbladen die de kleur dragen. Ze zijn tot ver in juni heel decoratief. De maximale hoogte wordt ongeveer centimeter. Ook de uiterlijke kenmerken zijn echt anders.


De vrij grote, lancetvormige, bladeren delen zich al aan de voet van de plant. De kerstroos heeft bij zacht winterweer bloemen van december tot februari, bij strenge vorst iets later. Tausende Mitfahrgelegenheiten! Witte kerstroos bloeit midden in de winter!


Witte helleborus

Bijzonder is dat tijdens de vorstperiode, zelfs als er sneeuw ligt, de bloemen aan de plant blijven. Het zijdeachtige oppervlak van de bloemen en hun kenmerkende zwarte wortels zijn onmiskenbaar. Alle soorten zijn bijzonder sterk en eenvoudig te verzorgen. Het is en blijft een tuinplant die een koele plek nodig heeft.


Met haar vele mooie witte bloemen is ze als een bloeiend boeket. Iedere knop komt tot bloei. De prachtige stralend witte bloemen worden continu geproduceerd van november tot zelfs na de kerst.


Witte helleborus

Bekijk meer ideeën over Bloemen, Planten en Witte. Ze bloeien met grote schotelvormige bloemen als de meeste andere planten nog in diepe slaap zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts