dinsdag 27 oktober 2020

Zwembad zonder chloor

Zeer compleet assortiment zwembadchloor. Bespaar tot wel via kiesproduct. Laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment zwembaden. De zwembaden die hiervan gebruik maken bevatten minder chloor dan bij de standaard systemen, maar zijn niet chloor -vrij. Dat is wettelijk ook niet toegestaan.


Er is een aantal chloorvrije baden, zoals zoutbaden, natuurbaden of de kuurbaden die gebruik maken van thermaalwater.

Waterbehandeling is belangrijk om zichtbaar en onzichtbaar vuil buiten te houden. Hier leest u alles over de waterbehandeling van uw zwembad. Veel mensen genieten volop van een zwembad in de tuin, vaak worden deze baden schoon en helder gehouden door middel van de toevoeging van chemicaliën, zoals chloor.


De laatste jaren zien we dat er steeds meer vraag komt naar manieren om de waterhuishouding van het zwembad chloorarm of zelfs chloorloos te laten verlopen. Koper (Cu) en zilver (Ag) doodt algen en bacteriën en laat vuildeeltjes vlokken (samenklonteren). Deze techniek houdt het zwembad zonder chloor jarenlang op een natuurlijke manier helder. Zonder chloor Zwembaden in België.


Kijk op onze lijst 2Aquatisch centrum dat kan het gemakkelijker maken om te zoeken naar uw dichtstbijzijnde Zwembad in België.

Bij de toevoeging van chloor moet je altijd meten om een voldoende chloorgehalte te halen. Ook dit is overigens weer te meten met teststrips. Te veel chloor kan leiden tot gebonden chloor wat averechts kan. Je moet dus regelmatig chloor toevoegen om het zwembadwater vrij te houden van infecties.


Goed om te weten is dat chloor een onderdeel is van zout. Dus ook een zoutwater zwembad bevat chloor. Chloor is en blijft een chemisch product en dient daarom altijd met zorg te worden behandeld.


Vroeger werd je met chloroform onder narcose gebracht maar inmiddels weten we dat chloroform ongezond is. In het zwembad merken we de aanwezigheid van deze bijproducten aan irritatie van huid en ogen. Hoe hou je zwemwater schoon zonder chloor ? We beginnen met de opgeloste stoffen die mensen afgeven. In Ede is maandag een nieuw zwembad geopend dat door de natuur zelf gezuiverd wordt.


Geen druppeltje chloor komt er te pas aan het gloednieuwe bad van De Peppel. Planten en biofilters zorgen voor het zuiverende werk. En dan nog zonder popm De kinderen en hun vriendjes hebben we aangeleerd om niet direct vanuit de tuin in het bad te stappen maar via een voetenbadje.


Interline Mini tabs gr chloortabletten desinfectie middel voor zwembadwater. Zwembaddirect, de specialist in alles voor uw zwembad.

Deze minimale chloorbehoefte is de depot-desinfectie welke zorgt dat er geen horizontale bacterietransmissie ontstaat tussen de zwemmers in het zwembad. Dus geen compleet chloorvrij zwembad , maar wel chloorarm zwemmen. En nog veel belangrijker: zonder desinfecterende bijproducten.


Door toevoeging van zout en elektrolyse zal de groei van algen en bacteriën geremd worden en uw zwembad langer helder blijven. Het toepassen van chloor was lange tijd de traditionele methode om op een eenvoudige manier het water in zwembaden schoon te houden. Maar: chloor heeft veel nadelen.


Nieuw onderzoek suggereert voorzichtig dat UV-licht een goed alternatief is voor het chloor dat momenteel in zwembaden wordt gebruikt om ze schoon te houden. Wanneer we in een zwembad zwemmen, laten we allerlei stofjes achter in het water: zweet, huidschilfers en huidvet, maar ook micro-organismen (bacteriën en virussen). Eenmaal je pH-waarde van je zwembad in orde is, kan je chloor in het zwembad doen om alle bacteriën te doden. Op die manier zwem je steeds in een gezond zwembad. Waarom doe je dan chloor in je zwembad ? De reden heeft dus te maken met jouw gezondheid.


In de meeste zwembaden zit chloor om bacteriën en schimmels te doden. Chloor is een chemisch middel, dus als er (te) veel van in het water kun je er ziek van worden. Het goedje is bovendien niet goed voor het milieu. In zwembad De Peppel in Ede is sinds kort een zwembad zonder chloor.


De pH-waarde van het zwembad moet altijd tussen de en zijn om het chloor te laten werken. Is het boven of onder deze temperaturen? Dan werkt chloor minder goed.


De Sel Clear zet zout om naar een veel lagere en toch even efficiënte dosis chloor om het water te ontsmetten. Specificaties Dit zoutelectrolysetoestel is voorzien van zelfreinigende elektroden en is ontzettend eenvoudig te installeren en te gebruiken. Ik had hetzelfde gedacht : uw zwembad gaat nooit beestjes-vrij zijn… Wil je écht geen chloor , of wil je eigenlijk een systeem dat geen (weinig) onderhoud en werk vergt? Je kan ook een chloor doseersysteem installeren.


Dat vergt weinig onderhoud. Af en toe het lege busje chloor vervangen door een volle. Wie weet er ergens een zwembad zonder chloor of met zout water voor mijn dochter met zeer erge eczeem?


Als ik met mijn dochter (jaar) ga zwemmen, gaat haar eczeem ontsteken en laat stukken van haar huid los en moet ze aan de antibiotica.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts