maandag 3 juni 2019

Lavendel snoeien wanneer en hoe

Ondersteunt onder andere het herstellend vermogen van de huid en helpt te ontspannen. Zuivere en Gezonde Natuurproducten bestellen! De leukste design hoesjes met de gaafste prints vind je in ons grote assortiment.


GSMpunt zorgt voor een snelle levering en goede service.

U betaalt geen verzendkosten. Repareer je apparaat, vervang een onderdeel of accessoire en voorkom E-waste. Je ziet al wat groei verschijnen. Snoei met een heggenschaar (of een snoeischaar als het hout al wat dikker is) de plant ongeveer een derde deel terug, tot ongeveer tien tot vijftien centimeter boven de grond. De plant is geliefd vanwege de rijke bloei, het decoratieve grijsgroene blad en de heerlijke geur.


De bloemen lokken bovendien bijen en vlinders.

Wanneer en hoe lavendel snoeien. Lees hieronder hoe je het snoeien van je lavendel het beste aanpakt. Nu zitten er hier en daar nog wat gaten, omdat dit niet begroeid is.


Ik heb in mijn voortuin lavendel als bodembedekker geplant. Afhankelijk van hoe oud de lavendelstruik is, zijn er echter verschillende manieren waarop je de plant moet snoeien. Van pot tot lavendel veld?


Correct snoeien is de boodschap, en dit tweemaal: na de bloeiperiode en in april, na de winter. Indien lavendel teveel water krijgt zullen de wortels gaan rotten en. Lavendel , ook geurend in jouw tuin.


Dit geeft al aan dat lavendel veel kalk en niet veel water nodig heeft. Meestal kopen we lavendel in een pot voor de ontspannende geur in huis en vervangen deze al snel als ze is uitgebloeid. Snoeien van lavendel , wanneer doe je dat en hoe pak je dat aan?


In dit artikel lees je alles wat je moet weten over hoe en wanneer lavendel snoeien ! Hoe moet ik lavendel snoeien ? De beste manier om lavendel te snoeien is door dit niet tot op het hout te doen.

Het is namelijk erg belangrijk dat je nog voldoende groen overhoudt, ter bescherming tegen de vorst in de winter. Snoei de lavendel zo terug, dat er nog een klein beetje zachte groei overblijft (de jongere scheuten), boven het oude (kale) hout. Zo hou je lavendel compact en blijft de bloei optimaal. Vergeet je in het voorjaar te snoeien , dan wordt je lavendel steeds hoger.


Het onderste deel verhout en wordt kaal. De hoofdsnoei van de lavendel kun je in maart of begin april uitvoeren. De lavendel snoeien in maart is de hoofdsnoei en het is dan ook belangrijk dat je dit op de juiste manier uitvoert. Nu weet je wanneer je lavendel snoeien moet, maar hoe moet je een lavendel snoeien ? Volg het stappenplan en jouw lavendel ziet er. Ga naar meest recente reactie.


De snoeitabel, wanneer en hoe snoeien ? De meest voorkomende planten en struiken zijn er in opgenomen. Een snoeitabel wordt ook wel een snoeikalender genoemd. Wil je een vijgenboom snoeien ? Zo kun je eenvoudig zien in welke maand je bepaalde soorten moet snoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts