maandag 10 juni 2019

Planten zaaien

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Vind zaden en planten het nu op Kensaq. Planten zie onze aanbiedingen! Vergelijk hier aanbiedingen. Zaden, zaaien en opkweken van planten uit zaden.

Gebruik voor zaaien speciale zaai - en stekgrond. Deze speciale grond is vrij van ziektekiemen, schoon en luchtig en geeft het beste resultaat. Vul een bak met zaai - en stekgrond. Zaai de zaden zo dun mogelijk en druk de grond goed aan.


Je kunt met de punt van het verspeenlepeltje ook gaatjes in de aarde maken, waar je de zaadjes in stopt. Al naar gelang het aantal planten ik wil, zaai ik in of potjes dezelfde soort zaden. Ook maakt het wat uit hoe kiemkrachtig het zaad is (je moet dan wat meer zaaien dan het aantal planten dat je voor ogen hebt).

Ga je helemaal voor zeker, zaai dan de portie zaden helemaal uit en hou alleen de sterkste kiemplanten over. En ook dan is er nog heel veel te zaaien en uit te planten (denk aan bonen, komkommers, courgettes, maïs, etc.). Ik heb als voorbeeld de Papaver rhoeas.


Bij volle maan groeien planten iets harder doordat er extra licht beschikbaar is. Ook wordt gedacht dat de zwaartekracht van de maan subtiele invloed heeft op het groeiproces van planten. Net zoals de maan eb en vloed veroorzaakt.


Zaai niet te dicht op elkaar, want anders gaan de kiemplantjes elkaar later in de weg groeien. Vooral bij soorten als Drosera capensis moet je heel dun zaaien. Alle zaden van vleesetende planten zijn lichtkiemers. Zaai vroeg in het jaar zodat de planten hun hele levenscyclus goed volbrengen.


Buiten kan dat met gevoelige soorten pas vanaf half mei, dan is er geen nachtvorst meer. De resterende warme tijd van het jaar is dan te kort voor deze planten. Het aantrekkelijke is dat je zo snel resultaat hebt. Bovendien heb je, als je zelf zaait , de mogelijkheid om planten op te kweken die niet of nauwelijks te koop worden aangeboden.


Er kan worden gezaaid in bakjes of potten, dat maakt niet uit. Welkom bij tuinplantenzaden.

Het is wel belangrijk dat de bakjes of potten. Hier kunt u zaaizaden van bloemen en kruiden bestellen tegen groothandelsprijzen. Zaaien in potten en bakken.


Veel planten kunnen gezaaid worden, waarbij de zaden in potten en bakken kunnen worden gelegd. Dit is vooral handig voor tropische en subtropische planten. Er zijn speciale kweekbakken in de handel, waarin de potten en bakken kunnen worden gezet. Omdat iedere plant een eigen groeiperiode nodig heeft, is het moeilijk om nauwkeurige informatie over het optimale tijdstip om te zaaien of planten te geven.


Ruime keuze planten op beslist. De meeste planten worden in het voorjaar gezaaid of geplant, maar bepaalde planten ook in de late winter. Hoewel je tweejarigen ook nog in augustus kunt zaaien , is juli wel een beter moment. Dan hebben de planten nog net iets meer tijd voor de winter om aan te groeien.


De grond is nog lekker warm, dus ze kunnen nog prima kiemen en groeien. Je zaait de planten op een rijtje, wat makkelijk is met wieden. Maar er zijn ook zaden die pas ’wakker’ worden als ze een dosis kou hebben gehad.


Deze planten kun je beter in het najaar zaaien. Zij worden koudekiemers genoemd. In combinatie met de plantenlijsten hieronder, kun je zelf aan de slag met zaaien in de herfst.


Bekijk de categorie kweken en zaaien op hema. En shop de leukste artikelen voor een echt HEMA prijsje. Dan wordt je bestelling gratis. Onze voorraad is al behoorlijk aan het slinken, wacht dus niet te lang met bestellen! De beste planttijd is vanaf november, dan gaan ze niet te groot de winter in.


Voor een uitgebreide teeltbeschrijving klik je hier. Vanaf half maart tot half april buiten onder glas zaaien. Vanaf van half april kun je direct buiten zaaien op een zaaibed. De leeuwenbek is een makkelijke plant. Zorg wel dat je goed zaad hebt.


Goedkope zakjes leveren vaak kleine iele plantjes op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts