dinsdag 25 juni 2019

Laurierhaag planten

Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. Alle soorten en maten Planten. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Bestel simpel en snel jouw haagplanten.


Bijvoorbeeld wanneer u buiten het algemeen geldende tuinseizoen uw nieuwbouwhuis krijgt opgeleverd en graag snel vrij wilt zitten.

In onderstaand overzicht zie je per hoogtemaat hoeveel laurierstruiken je nodig hebt per strekkende meter. Ook geven we per maat de afmeting van de te graven geul aan. De laurierkers is enorm sterk, groeit snel en stelt weinig eisen aan zijn standplaats.


Volle zon, halfschaduw maar ook schaduw wordt verdragen. Elke grondsoort is geschikt. Direct na aanplant zal een laurierhaag al voor veel privacy en beschutting zorgen. Deze periode in de geschiedenis leverde wel meer nieuwe planten op.


Ook de tulp werd in deze periode in Europa geïntroduceerd. Onze moderne beleving van de tuin als een plek waar mooie planten worden verzamel waar mensen genieten van kleurenpracht en beschutting, is dus ontstaan in de tijd dat de laurierkers naar West-Europa kwam.

Onze laurier komt van gespecialiseerde kwekers. Pas na uw bestelling wordt de laurierkers opgehaal zo bent u verzekerd van verse en gezonde planten. De verschillende soorten laurierkers hebben een hoge sierfactor en mooie bladeren. De laurierhaag is het hele jaar door te koop in pot. Laurierhaag planten wanneer?


De kale wortel en kluit planten zijn leverbaar van half september tot half april en de laurierhagen in pot het gehele jaar. Plant de laurierhaag in aanplantgrond en snoei de haag direct na het planten mooi strak. De Haag niet zelf planten? Zelf planten van laurieren Wilt u zelf uw laurieren planten ? Dat is een eenvoudige klus.


Er zijn een aantal tips die u kunnen helpen bij het planten van laurieren. Met de hieronder aangegeven aanwijzingen realiseert u een mooie en volle laurierhaag. De beste tijd om een laurierhaag aan te planten. Het is echter niet aan te raden om de haag op een hele warme, zonnige dag aan te planten.


Een laurierhaag kan in principe het gehele jaar door geplant worden. Ook wanneer het vriest is het beter om even te wachten met het planten van de laurierhaag. Daarnaast speelt de hoogte van de plant een rol.


Aangezien veel mensen een haag planten als vervanging van een schutting, is het dus ook niet zo ingewikkeld de populariteit van de laurier te verklaren.

Zeker in grotere tuinen is deze plant perfect als haag. Aangezien het zo’n populaire haagplant is, heb je veel soorten laurierhaag om uit te kiezen. Net zoals vele andere planten , doet u er goed aan ze niet tijdens de winterperiode te planten wanneer de vorst in de grond zit. Bij onlinegroen krijg je gratis op je bestelling garantie.


Waarom wij dit doen, wij leveren alleen kwaliteit laurierhaag daarom kunnen wij achter deze keuze staan. De planten zijn veel goedkoper als bijvoorbeeld bij een tuincentrum,. Veel eisen stelt de laurierkers niet aan zijn standplaats, hij groeit in zo goed als elke gron al is een humusachtige ondergrond een pluspunt.


Je kan hem zowel in de schaduw, de halfschaduw als in de zon planten. Soms kan je reeds kort na de jaarwissel witte bloemen zien. Deze openen zich pas in mei en vormen dan prachtige trossen. Houdt een haag van laurierkers, bijvoorbeeld de Prunus ‘Caucasica’ van jongs af aan bij, door hem twee maal per jaar te snoeien. Knip in juni de haag rondom terug.


Gebruik bij voorkeur een snoeischaar en knip alleen de takken door, niet het blad. De randen van blad verkleuren bruin wat niet mooi staat. Deze planten worden op de kwekerij in verschillende maten en variateiten gekweekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts