donderdag 6 juni 2019

Leilaurier op stam

Alle tuinartikelen shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen! U krijgt direct een bevestiging. Ideaal als u graag schaduw of privacy wilt. Deze laurier is een snelle groeier, gekweekt in pot, dus met prachtig wortelgestel.


In pot of doorgroeikluit, dus zomer en winter te planten.

De Prunus Caucasica leiboom ( leilaurier ) is een in de winter groenblijvende leiboom. Deze leiprunus laurier geeft in het voorjaar witte bloesem. Deze boom kan op klei en zanderige grond geplaatst worden. Als de boom op schrale grond geplaatst wordt, is het wel belangrijk de grond na het planten bij te mesten. De leilaurier moet ongeveer 2x per jaar gesnoeid worden.


Dit kan eventueel met een heggenschaar die je makkelijk langs de boom op kan laten gaan. Het scherm blijft dan mooi vol en snoeien is zo gedaan. Bestel de groenblijvende leiboom Prunus Laurocerasus Caucasica direct online!


Een heg ( leilaurier ) op een stamhoogte vanaf 17 1en 2cm.

Deze Prunus laurocerasus Rotundifolia hebben we jaar voorgeleid langs een stok om een stam van ten minste cm. Het bamboerek is tenminste vol groen. Zeer winterharde planten die groenblijvend zijn. De laurier heeft donkergroen, glanzend blad. Leilaurier Leiprunus Prunus Novita.


Deze wintergroene bomen bloeien in het voorjaar met witte, geurende bloemen. Na de bloei van deze laurier op stam verschijnen er rode bessen die uiteindelijk zwart verkleuren. Behalve dat een leilaurier een prachtige solitaire leiboom kan zijn, is hij ook geschikt om er een haag op stam mee te maken. Voor het creeren van privacy in uw tuin. Hij heeft bovendien de positieve eigenschap dat hij het hele jaar door groen is.


Deze Laurierboom op stam is in meerdere stamhoogtes te bestellen. Zorg dat de pot zo groot is dat de wortels ruimte krijgen om te groeien. In dit geval is de pot ongeveer 40cm, een bak van minimaal 50cm hoog en breed is aan te raden.


Hoe groot is de diameter van de bol van een laurier op stam (stamhoogte 100cm)? Het blad heeft dezelfde diepgroene kleur maar is kleiner en heeft een spitsere vorm. In het voorjaar bloeit deze lei-laurier met witte aren.


In Brabant op de zandgrond gekweekt maken de bomen veel haarwortels. Ze worden ook ieder jaar losgesneden om de haarwortels dicht bij de stam te houden.

U moet goede aanplantgrond gebruiken voor de leilaurier om ervoor te zorgen dat de wortels goed kunnen zich goed kunnen ontwikkelen. Een leilaurier moet stevig vastgezet worden. Daarvoor kunt u grondpalen gebruiken.


De prijs van deze Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ als leiboom Leivorm op stam is met een ingebonden rek zoals op foto. De boom is groenblijvend of wintergroen in de winter. De lei-laurier -kers, lei-prunus of lei-caucasica loopt in het voorjaar uit met lichtgroene uitlopers, die later donkergroen worden. De laurus nobilis op stam staat het liefste op een plek in de zon of halfschaduw. Het is belangrijk dat de grond humusrijk en goed waterdoorlatend is.


Let erop dat de grond niet uitdroogt. In de zomer heeft de laurus nobilis meer behoefte aan water dan in de winter. Laurier op stam in verschillende soorten en maten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts