vrijdag 22 juni 2018

Struiken in de tuin

Grootste assortiment topmerken. Voor 22:bestel morgen al in huis! De grootste collectie struiken vind je hier! Struiken tegen de laagste prijzen. Ervaar het verschil met NuBuiten!

De seringen en hibiscussen zijn ook heel geliefd in de tuin. Dan zijn groenblijvende struiken een goede keuze. Heesters snoeien Bij snoei van heesters gaat het erom de plant gezond en goed in vorm te houden, de bloeirijkheid te bevorderen en verwildering tegen te gaan.


Ruik de lente Als u het goed uitkiest kunt u het hele jaar genieten van bloeiende en geurende heesters in uw tuin. Zet ze op een plek waar u geregeld langs loopt om de geuren op te snuiven. Vooral in de lente zijn er veel struiken om uit te kiezen die heerlijk ruiken. De struik (tot m) groeit het liefst op vochtige, humusrijke, wat zure grond.


Acer palmatum schittert in de herfst in alle tinten tussen citroengeel en donkerpaars, zoals ‘Burgundy Lace’, met gekartel diep ingesneden roodpaars blad.

DIt is een heel belangrijk onderdeel van het planten van de struiken , dit bepaal al procent of de struik gaar aanslaan. Dus ga hier heel precies mee om, vooral in het eerste jaar dat de struiken geplant worden, in het jaar ernaar mag het al minder. Dat zorg meestal de struiken dat ze het water uit de grond haalt. Doordat struiken het hele jaar rond in je tuin aanwezig zijn is het wel goed om te letten op de eigenschappen van een struik. Sommige struiken blijven groen in de winter, belangrijk als beschutting of wanneer privacy een rol speelt.


De ene struik bloeit mooier dan de andere en ook de bloeitijd kan sterk verschillen. Heesters of struiken zijn houtige planten die vanaf de bodem vertakken en winterhard zijn. De camelia is een van de meest bekende en geliefde heesters omwille van haar prachtige, kleurrijke bloemen. Soorten groenblijvende struiken.


Voor een mooie groene omlijsting van uw tuin of tuinkamers kunt u kiezen voor haagplanten als Buxus, Taxus, hulst, Ligustrum of olijfwilg. Deze laten zich allemaal als haag snoeien. Ik heb de snoeitabel gelezen en zie niets over maanstanden. Hier in Zuid-Amerika snoei men de planten in de week voor het volle maan is, en struiken en bomen snoeit men in de week na volle maan.


Dan stromen de boomsappen naar de wortels, Menguante. Maar dan moet de boom wel in rust zijn, dus geen vruchten of bloemen hebben. Vruchtbomen en - struiken kunnen uitstekend als solitair worden gebruikt.


Zo’n alleenstaande boom of struik zorgt voor een opvallend accent in de tuin.

Wat denk je van een vruchtdragende pergola? Denk maar eens aan de druif of de kiwi. Als je wel eens naar de Rijdende Rechter gekeken hebt, weet je dat de kwestie bomen en struiken vaak een dingetje is wat tot grote ruzies kan leiden. Daarom is het verstandig dat je weet wat de regels zijn omtrent bomen en struiken in je tuin , en daarmee kun je nare situaties voorkomen.


Naast bomen en hagen spelen ook groenblijvende heesters een grote rol in de tuin. Ze vormen de ruggengraat van een tuin. Wanneer in de winter veel vaste planten afsterven zorgen deze heesters voor een gevulde achtergrond. Sommige dragen daarnaast ook nog eens bessen of hebben decoratief blad.


Het gezicht van de tuin wordt voor het grootste deel bepaald door de beplanting. Daarom is het belangrijk om goed na te denken welke bomen, struiken en planten u wilt aanplanten in de tuin. Kijk in onze webwinkel voor diverse vogelvriendelijke planten.


Deze groep vertoont een enorme variatie. In principe zijn alle heesters bloeiende planten, maar slechts een deel daarvan is spectaculair genoeg om als sierheester in de tuin te dienen. Het is mogelijk om met heesters het hele jaar door bloei in de tuin te hebben.


Maar bij ons is het voorjaar de voornaamste periode van bloei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts