vrijdag 29 juni 2018

Motten doden

Motten doden

Bepaalde etherische oliën zijn giftig voor motten en doden de mottenlarven bij contact, hun grootste kracht is echter dat ze het reukvermogen van de motten uitschakelen. De motten vinden hun partners niet meer en vinden uw kleding of lederwaren niet meer naar voedsel ruiken zodat ze er geen eitjes op af zetten. Deze vallen lokken de motten met een speciale lokstof en doden ze met een kleefstof waardoor ze direct vast blijven zitten en niet meer weg kunnen vliegen.


Je kunt je eigen mottenvallen maken met vliegenpapier en visolie, dat motten aantrekt. Stip een beetje visolie op een stuk vliegenpapier en hang dit in je kast. Er zijn dingen waar motten niet van houden: licht, schone kleren en gestoord worden. Lucht je kasten dan ook regelmatig, laat af en toe zonlicht binnen en hang kleding niet te dicht op elkaar.


Als je textiel voor langere tijd opbergt, was het dan eerst goed en verpak het in gesloten plastic zakken of koffers. Mottenballen doden motten niet. Als er nog rondvliegende meelmotten te vinden zijn, dood deze dan.


Ze zijn eenvoudig te doden als ze ergens zitten, maar dit geeft wel vieze vlekken. Je kunt de motjes ook doden door een spray te gebruiken. Wanneer u een nieuwe besmetting met motten vermoedt kunt u bovendien opnieuw feromoon-vallen uitzetten (zie hierboven, A3). De larven van motten brengen schade toe aan kleding, stoffen en tapijt. Als je de eerste motten ziet betekent dit dat er zeer waarschijnlijk ook larven aanwezig zijn.


Onderzoek textiel op larven, eventuele poppen (zijden cocons) of inmiddels aangetaste materialen om zeker te zijn van hun aanwezigheid. In onze anti motten webshop vindt u alle middelen om een mottenplaag en larven van de mot in huis te bestrijden zoals mottenballen, mottenvallen, cederhout, mottensprays, etc. Gaten in een mooie lamswollen trui of grote aangevreten stukken in een dure wollen jas zijn de stille getuigen van wat motten kunnen aanrichten. Rentokil geeft u advies over het bestrijden van motten.


Als de bron van een kleine plaag gelokaliseerd is, kan het gebied worden behandeld met een spray voor kruipende insecten om de larven te doden. Belangrijk: Feromoon-vallen werken slechts bij het opsporen van de aanwezigheid van motten , roeien deze echter niet uit! Zij trekken immers enkel de mannetjes aan, niet ook de vrouwtjes. Bevruchtte vrouwtjes zullen hun eitjes blijven leggen waardoor de motten zichzelf voort blijven planten ookal worden de mannetjes gevangen. Naast het reinigen met schoonmaakmiddelen op basis van azijn en zeepoplossingen, kunt je een haardroger gebruiken.


Draai de haardroger naar de hoogste temperatuurstand en verplaats hem langzaam over hoeken, randen en kieren van kledingkasten of je dressoir. De hoge temperaturen van de fohn zullen de motten doden. Bosje uit de tuin plukken of kopen bij reformwinkel of bloemenzaak, in de kast tussen de motgevoelige (wollen) kleding leggen. Ruikt ook niet onaangenaam.


Ziet u een enkele keer een paar motten vliegen dan kunnen deze motten ook van buiten komen. Vliegen er van dezelfde soort elke dag meerdere motten ron dan heeft u waarschijnlijk een mottenplaag. Kledingetende motten worden meestal aangetroffen in ruimtes waar wollen kleding, lederwaren, bont of veren aanwezig zijn.


Met hondenshampoo kun je een oplossing maken om maden mee te doden. Bleek is een goedkope en efficiënte madendoder. Je kunt chemicaliën gebruiken zoals carburateur reiniger.


Met diatomeeënaarde droog je ze uit. Met azijn kun je schoonmaken, zodat maden niet terugkeren. Met esoterische oliën kun je je afvalbak beschermen. Vind de beste selectie motten doden fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit motten doden voor de dutch luidspreker markt bij alibaba. Ze vliegen overal naar toe en steken donker af tegen een wit plafond.


Als er eenmaal veel motten in huis zijn dan lijken ze overal vandaan te komen. Een mottenplaag is moeilijk te bestrijden. Dat terwijl er methoden zijn om motten te bestrijden. Allereerst moet je weten dat motten uit larven voortkomen. Verder raden we je aan om, in geval van kleermotten, al je kleding op hoge temperatuur te wassen om de daarin aanwezige eitjes en larven te doden.


Motten doden

Bij voorraadaantastende motten moet je het aangetaste voedsel altijd weggooien. Kledingkasten en keukenkasten kunnen daarna worden schoongemaakt. Bij een serieus mottenprobleem is gif voor consumentengebruik vaak de juiste oplossing om het zelf aan te pakken. De spuitbussen en ander gif zijn makkelijk toe te passen in een ruimte en zal de motten vrijwel direct doden. Lees voor gebruik altijd goed de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.


Volwassen motten richten geen schade meer aan, het zijn de larven die uw kleding opeten ! U dient de kleding dan direct uit te kloppen om de larven onschadelijk te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts