maandag 4 juni 2018

Hoge beukenhaag

Hoge beukenhaag

Alle beukenhaag vind je op beslist. Bestel simpel en snel jouw haagplanten. Het grootste online winkelcentrum. Alle merken voor de laagste prijs. Meerdere aanbieders en soorten.


Dé knaller uit ons assortiment, de 2centimeter hoge geveerde beukenhaag. Direct een flinke haag in de tuin? Dan is dit wat u nodig heeft.


Met deze groene geveerde beuken creëert u een prachtige afscheiding van de tuin. Tegenwoordig niet meer weg te denken uit een mooie tuin! Een beukenhaag snoeien kan twee keer per jaar.


Hoge beukenhaag

Door regelmatig snoeien kunt u van de beuk een strakke hoge of middelhoge haag maken. Lees hier hoe en wanneer u een. Dit heeft als resultaat dat u dírect een mooie, volle én hoge beukenhaag heeft. Hoeveel moet ik bestellen?


In dit pakket zitten flinke groene geveerde beuken, genoeg voor een meter groene beukenhaag in een enkele rij. Voor een dubbele rij adviseren we stuks per meter. U heeft dan vrijwel direct een dicht resultaat. Onderhoudsvriendelijk door de langzame groei.


Inheems en goed bestand tegen ons klimaat, ook goed winterhard. Het blad verkleurt, wordt dor en valt dan. Beukenhaag uit onze eigen kwekerij. De rode en groene beukenhaag planten, fagus sylvatica en fagus sylvatica atropunicea,worden op onze eigen kwekerij geteeld.


Vanaf heden is het ook mogelijk om taxushaag, taxus baccata, planten bij ons te bestellen. De beukenhaag is populair in Nederland. Niet zo gek want de beuk is een sterke en gezonde inheemse boom die je goed tot haag kunt snoeien. Hij wordt dan ook veel toegepast als groene omheining van tuinen. Een hoge beukenhaag is ideaal als erfafscheiding.


Een lage beukenhaag kan de tuin mooi in verschillende ruimtes verdelen. Vaak denken we bij de beuk, de Fagus sylvatica, aan hoge bomen. Toch zijn beukenhagen heel gewoon.


We zien de beuk in veel tuinen, maar ook veel in het openbaar groen. Omdat beuken inheems zijn in ons klimaat, groeien ze prima zonder veel extra verzorgin. De enige manier om dit goed te doen is met een kettingzaag.


Indien je hier geen ervaring mee hebt kan je het beste iemand inhuren. Wanneer is afhankelijk of je een haagbeuk of een beukenhaag hebt. Veel mensen halen deze namelijk nogal eens door elkaar. Wij helpen je echter graag alvast een beetje op weg, door in dit artikel wat voorbeelden van hoge haagplanten te geven. Naast hoge verkopen wij namelijk ook lage haagplanten, die misschien wel mooi zijn, maar toch voor andere dingen geschikt.


Mensen die een hoge haag zoeken, willen meestal een haag tegen inkijk. Bij hoge temperaturen verdampen planten heel wat water via de kleine gaatjes in hun bladeren die we stomata noemen. Zo blijven de planten koel. Om dit proces in gang te houden is er natuurlijk wel voldoende aanvoer van water nodig. Een te hoge of een te breed geworden beukenhaag kan zeker flink teruggesnoeid of ingekort worden.


Je kunt hem zeker tot de helft inkorten. Helemaal terugsnoeien tot bijna op de stam is niet goed. Hierdoor is er minder uitvalkans.


In de winter behoudt de beuk zijn blad beter dan de haagbeuk, mits hij op de juiste plaats staat. De beste tijd om beuken te planten is voor de winter. In kleigrond kan de hergroei van beuken tegenvallen. In zandgrond slaan ze beter aan. Een veel gemaakte fout is dat mensen de haag laten groeien totdat de haagbeuk de gewenste lengte heeft bereikt.


Het gevolg is dat u wel een hoge haag heeft, maar deze zal niet dichtgegroeid zijn. Wij raden u daarom aan om de haag meerdere keren te snoeien voordat de beukenhaag de gewenste lengte heeft bereikt. Wil je nog hoger, dan passen leibomen ertussen om ook op hoge hoogte een zichtblokkade te maken. Je beukenhaag snoeien doe je dan ook best aandachtig. In dit artikel krijg je enkele tips voor een goede snoeibeurt.


Tips voor een goeie snoeibeurt. Om een dichtbegroeide beukenhaag te bekomen, snoei je de beuk best twee keer per jaar: eenmaal in het voorjaar (mei of juni) en eenmaal in augustus. Ze zijn geliefd omdat ze snel groeien, relatief makkelijk te onderhouden zijn en omdat de prijs-kwaliteitverhouding goed is. Voor de snelgroeiende hoge hagen kunt u denken aan de groene laurierhaag (Prunus laurocerasus) of de glansmispelhaag (Photinia Red Robin) met zijn mooie rode bladeren. De hoogte van uw beukenhaag kunt u zelf bepalen.


Hoge beukenhaag

Als u graag zoveel mogelijk privacy wilt, bijvoorbeeld in uw achtertuin, dan is een hoge beukenhaag zeer geschikt. Wilt u een voortuin die meer open oogt, dan is de lage beukenhaag een goede optie. Bij de beukenhaag bestaat soms onduidelijkheid of de haag zijn blad vasthoudt of niet, dit komt voornamelijk door de Nederlandse naamgeving.


De gewone beuk (Fagus sylvatica) is de beuk die in de winter het verdorde blad vasthoudt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts