donderdag 28 juni 2018

Moestuin op balkon

Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Bekijk ons gehele assortiment online. Boek het OP, Chaweng Beach. Dit is een houten bak, waarmee je overal een moestuin kunt beginnen.


Op je balkon , maar ook in een tuin die volledig bestraat is.

Ook voor de vierkante meter moestuin geldt: zorg ervoor dat je je plantjes voldoende water geeft. Snel een mini- moestuin maken op je terras. Ik had je al beloofd dat ik je zou laten zien wat ik in mijn balkonbak zet - die overigens nog steeds niet op mijn balkon staat ;-). Die bak heeft vakken die ik optimaal wil benutten.


Hier komt ie: In de voorste drie vakken staan sla, rucola en radijsjes. Sinds ik bezig ben met het kweken van groenten en kruiden in mijn stadsmoestuin krijg ik vaak de opmerking “Leuk en aardig zo’n stadsmoestuin, maar ik woon drie hoog en heb alleen een balkon ”. Beginnen met een moestuin is een onderwerp waar we al veel over hebben geschreven, maar steeds vaker worden we gevraagd om een soort handleiding of handig stappenplan voor het beginnen met moestuinieren. Daarom nu dit stappenplan: beginnen met een moestuin in stappen volgens Tuinenbalkon.

Wanneer je een moestuin op je balkon wilt beginnen, maar niet zoveel ruimte hebt dan is het handig om groenten en kruiden te kiezen die veel oogst opleveren en die je ook veel eet. Kies voor topkwaliteit groenteplanten voor je eigen moestuin. Voor in de moestuin of volkstuin hebben we topkwaliteit groenteplanten. Zo kweek je zelf heerlijke en eerlijke groenten. Het is nu zelfs mogelijk om met onze Zigg Zagg zakken op balkon of terras groenteplanten te planten.


Tuinieren is een leuke hobby en leerzaam voor kinderen. Een moestuin op balkon of in kleine tuin? Je hebt helemaal geen enorme moestuin nodig om je eigen groentes te telen. Ik vertel je welke groentes geschikt zijn voor moestuinieren in potten of bakken.


En het zijn er meer dan je denkt. Moestuin op het balkon Steeds meer mensen zijn bezig met een gezonde leefstijl. Veel bewegen, weinig snoepen en vooral gezonder eten. Een van de dingen die je kunt doen om gezonder te eten is het kweken van groenten. Ook als je enkel een balkon hebt is dit zeker mogelijk.


Wil je graag je eigen kruiden en groenten verbouwen, maar heb je geen tuin? Je kunt planten zetten in potten, pallets en zakken. Een balkon werkt ook prima.

Een Makkelijke Moestuin opzetten kan het hele jaar door. Alleen in december en januari kan je niets zaaien of planten. Dus hoe eerder je begint, hoe meer profijt je ervan hebt. Er kan meer op een balkon dan je denkt.


Maak deze winter een moestuin op het balkon. Ook op een balkon kun je genieten van je eigen moestuin. Ga de hoogte in met onze oppottafels en hangrekken. Of kies voor onze kleine kassen.


Deze compacte kassen kun je gemakkelijk in je vensterbank of op het keukenaanrecht plaatsen. Leuk als kruidentuintje voor tijdens het koken! Kijk voor meer moestuin inspiratie en tips op voordemakers.


Sla in de moestuin op het balkon. Maar er is meer dan tomaat en komkommer. Kies op een kleine ruimte liever voor pluk- of snijsla dan rassen die kroppen vormen. Van pluksla kun je namelijk telkens wat blaadjes oogsten.


In éen keer alle blad oogsten, kan ook. Wil jij een moestuin beginnen op het balkon of terras? Volg onze stappen en begin ook met een heerlijke moestuin op jouw balkon. Enfin, het maken van een moestuin op een balkon , wat heb je nu eigenlijk nodig? Hier volgen een aantal tips: Zorg er voor dat je bakken hebt die aan je wensen voldoen.


Meet je balkon even op, want bij de tuincentra zijn in de lente vaak mooie vierkante meter bakken te koop van hout. Balkon of grote tuin: welke moestuinbak past bij jou? Droom je van groente en fruit uit eigen tuin?


Maar beschik je niet over de tijd om een grote moestuin bij te houden? Met een moestuinbak of kas kweek jij eenvoudig je eigen verse ingrediënten. De perfecte manier bestaat niet. Zo begin je een balkon moestuin. Het leuke van een moestuin op het balkon is dat het echt een verlengstuk van je keuken wordt.


Verse kruiden bij elke maaltijd is ook gewoon pure luxe. En extra leuk als je ze thuis zelf kweekt. Natuurlijk is er ook voldoende plek voor andere plantjes, zeker als je zo’n planten- of kruidenrek gebruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts