maandag 28 januari 2019

Hoe verzorg ik een kerstster plant

Hét online tuincentrum met meer dan 10. De leukste design hoesjes met de gaafste prints vind je in ons grote assortiment. GSMpunt zorgt voor een snelle levering en goede service. U betaalt geen verzendkosten. Verzorgingsproducten met een doel.


Planten zie onze aanbiedingen!

Bestel de exclusieve lijn van MGC Derma nu in Nederland. Al je natuurlijke verzorgingsproducten vind je op onze website. Nooit kon ik een kerstster overhouden, blad viel er al snel af. Ik kan een plant zo maar niet weggooien als er nog leven in zit.


Vorig jaar zomer weer binnen gezet, wat meer licht en langzaamaan begon het blad weer rood te kleuren. Bij een goede verzorging behouden de schutbladeren maandenlang hun kleur. Zijn de lokbladeren verdwenen, dan kan de plant mits enige zorg overgehouden worden.


Daartoe moet het korte dagritme afgebouwd worden, de Kerstster verhuist daarbij naar een lichte en koele plek.

De plant voor de helft terugknippen, zodat zich nieuwe scheuten kunnen vormen. Een goed verzorgde kerster kan mooi blijven tot aan het voorjaar, om daarna uit te groeien tot een hele mooie bladplant. Er zijn twee dingen waar u op moet letten.


Een kerstster kan heel goed het kleurige middelpunt vormen van een zelfgemaakt kerststukje. Neem een bakje of mandje dat niet lekt, want u zult uw kerststukje water moeten blijven geven. En wees voorzichtig dat u de wortels niet beschadigt. Er staan een aantal planten in mijn tuin en ik weet niet wat ze zijn en hoe ik ze moet verzorgen ! De Kerstster zal op een gegeven moment de bladeren laten vallen, snoei dan de stelen terug tot ongeveer centimeter, als de plant kleiner is natuurlijk in verhouding.


Zet de plant vervolgens op een vorstvrije, schaduwrijke plek en geef nauwelijks water. In het voorjaar verpot je de plant in een ruimere pot met verse aarde. Je zocht op: Tuininfo (resultaten). Ik heb zelf een kerstster gehad die zich van geheel groen tot op de onderste bladeren na tot prachtig rood ontwikkelde toen ik hem bij een raam op het westen plaatste.


De Amaryllisbol, tips voor het planten en verzorgen De Hippeastrum, die in de volksmond Amaryllis wordt genoem is een prachtige kamerplant. De bol heeft mooie bloemen die groeien op een lange stevige stengel. De bloemen kunnen verschillende kleuren krijgen. De plant kan met deze hulpmiddelen zelf de wateropname regelen zonder dat je het water vaak hoeft aan te vullen.


Wanneer de kerstster in een koudere omgeving staat, zal de plant stukken minder lang mee gaan.

Ik heb mijn planten gewoon op tafel staan,nix geen behandeling en toch staan ze in bloei! Maar wel bijzonder hoor, ik zou niet weten hoe het komt. Deze mooie feestelijke plant is een pronkstuk op uw kersttafel.


Hoe verzorg ik mijn Witte Kerstster Arctic White. De planten zijn giftig, houd daar dus rekening mee als je een bloem of bladeren afknipt. Dat is helemaal niets om je voor te schamen, want lang niet iedereen heeft aanleg voor het verzorgen van planten. Om jou een handje te helpen zetten wij een aantal tips op een rijtje. Zo kan zelfs de meest vergeetachtige plantenverzorger genieten van een beetje groen in huis!


Vaak worden kerststerren na kerstmis weggegooi hoewel het niet om eenjarige planten gaat. Meerjarige cultuur is mogelijk wanneer men de plant in het voorjaar terug snoeit en nieuwe potgron gemengd met kokosvezel, geeft. De pot kan dan het beste buiten staan.


Een amaryllis verzorgen is niet moeilijk, maar mensen zijn niet gewend aan een bloembol die binnenshuis groeit en bloeit. Zo verzorg je de kerstster Houd er bij de verzorging van de kerstster rekening mee dat de plant niet goed tegen temperaturen van minder dan graden Celsius kan. Zet de kerstster tijdens de winterperiode dus niet buiten neer! Eén keer per week water geven aan de kerstster is voldoende. Maar de twee planten hebben weinig of niets met mekaar gemeen.


Kerststerren werden voor het eerst gecultiveerd door de Azteken. De kerstster daarentegen is een echte warmteminnende kamerplant. Om de plant in bloei te krijgen heeft die een kortedagbehandeling nodig.


Hiervoor moet de plant eerst minstens dagen gedurende uur per dag in het absolute donker staan en uur per dag in het licht. Ook moet de plant na de zomer niet meer bemest worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts