dinsdag 21 juli 2020

Zoutelektrolyse

Het grootste assortiment zwembadrobots voor elke bodem vind je bij Fonteyn. Bekijk alle mogelijkheden online. Of kom eens langs in onze showroom! Zoek naar zoutwater zwembad op de nieuwe KensaQ.


Ooit gedacht aan een zoutelektrolyse voor het zwembad? Grote kans, want een zoutelektrolyse is op dit moment de meeste populaire en meest gebruikte vorm van zwembaddesinfectie.

Ook wij verkopen graag zoutsystemen. Wel merken we tijdens gesprekken dat er veel misverstanden bestaan rondom de zoutelektrolyse. De exacte werking van zoutelektrolyse voor een zwembad is een lang en technisch verhaal dat, om heel eerlijk te zijn, wij ook niet voor de volle 1 begrijpen. Hoe het werkt en wat de voor- en nadelen zijn, leest u hier.


Zoutelektrolyse is een techniek voor de ontsmetting van zwembadwater door elektrolyse. Zoutelectrolyse is de oplossing voor mensen die geen chemisch chloor in hun zwembad willen hebben. En het maakt het onderhoud nog eens simpel ook! Met zoutelektrolyse kunt u tot wel besparen op uw energieverbruik.


Natuurlijk, gezond en therapeutisch mineraalwater.

Door op de afspeelknop te klikken kunt u dit artikel beluisteren. Na het opnemen kan het artikel gewijzigd zijn, waardoor de tekst van de opname wellicht verouderd is. Intex biedt een zoutelektrolyse systeem aan wat ongeveer Eur 1kost. Dat goedkope systeem lijkt me ideaal om mee te beginnen, maar is goedkoop duurkoop? Zout is hetzelfde als natriumchloride.


Door een klein stroompje op het water te zetten is het mogelijk om het natrium, van het chloride te scheiden. Het chloride die door de zoutelektrolyse wordt aangemaakt doodt alle bacteriën en zorgt ervoor dat het water helder blijft. Dus laat u verassen en bekijk snel ons. Voor schoon en helder zwembadwater.


We geven je graag passend advies. Met UV-lampen als desinfectie optie voor uw zwembadwater haalt u een zeer efficiënt en natuurvriendelijk systeem in huis. De UV straling zorgt ervoor dat het water wordt gedesinfecteerd van allerlei piepkleine bio-organismes, zoals bacteriën. VDH watertechnology desinfecteert water op een duurzame manier.


Onze unieke combinatie van zoutelektrolyse en membraantechnologie is effectief, schoon en veilig. Het garandeert de zuiverste desinfectie van water voor uw bedrijf. Bij het gebruik van zoutelektrolyse wordt het hypochloriet ter plaatse geproduceerd uit zout (NaCl). Het desinfectiemechanische is beschreven onder Chloor.


De zwembad zoutelektrolyse werkt, zoals de naam al doet vermoeden, met zout. Als de mooie periode van het jaar zich weer aandient, zult u aan de slag gaan met het proces van reiniging.

De hoeveelheid zout die u in het water gooit om de zoutelektrolyse optimaal te doen functioneren, is afhankelijk van de inhoud van uw zwembad. Naast desinfectie op basis van chloor bestaat er zoutelektrolyse. Steeds meer zwembadeigenaren gebruiken zoutelektrolyse voor de desinfectie van het zwembad. Elektrolyse is een proces waarbij er ter plaatse uit zout, water en stroom een fris en hoog actief chloor wordt geproduceerd. Elk zwembad heeft een desinfectie van het water nodig.


Anders wordt het snel groen van de algen en kunnen er werkelijk gevaarlijke ziektekiemen ontstaan. Een zwembad is alleen fijn als je helder en fris zwemwater hebt. Zuiver en helder water is onontbeerlijk voor zwembaden.


Optisch kan water er perfect uitzien maar eigenlijk tal van bacteriën bevatten. De bedoeling van desinfecteren is eigenlijk de algen en bacteriën te bestrijden en daarnaast het water te filteren. Omdat je regelmatig een backwash (terugspoelen) uitvoert en je hierdoor zout verliest adviseren je om ongeveer tot gram zout per liter zwembadwater aan te houden. De meeste mensen denken bij de term zoutelektrolyse direct aan zeewater. Het is ontworpen voor eenieder die minder tijd en moeite wil spenderen aan behandeling en onderhoud van hun zwembad en wiens budget beperkt is.


Het zoutelektrolyse apparaat is geïnstalleerd en nu gaat u er zelf mee aan de slag, maar u kent het systeem nog niet. Daarom legt onze monteur u haarfijn uit hoe het werkt en waar u op moet letten. Daarnaast is het handig om te weten wat u moet doen bij een storingsmelding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts