donderdag 2 juli 2020

Zantedeschia calla verzorging

Zoek naar callas bloem op de nieuwe KensaQ. Voor 23:uur besteld = morgen in huis! Ga rimpels en oneffenheden tegen met de exclusieve gezichtsverzorging van MGC Derma!


Bestel al je natuurlijke verzorgingsproducten snel en veilig via onze website! Kies uit ons uitgebreide assortiment de beste verzorging voor jouw kleintje.

Vind je baby-uitzet bij Wehkamp. De calla kan temperaturen tot min tien graden Celcius overleven. Zantedeschia aethiopica is ook geschikt als vijverplant.


Naast zantedeschia wordt de calla trouwens ook wel bekerplant genoem want volgens mythen dronken Griekse goden uit de kelk van deze bloem. Door zijn Afrikaanse verleden houdt de calla van licht en redelijke warmte. In de natuur kunnen ze zelfs onder extreme omstandigheden overleven. Vul de pot vervolgens op met potgrond of turf en druk deze aan.


Al lang niet meer alleen in het wit te koop, maar tegenwoordig in een heel scala van prachtige kleuren.

Met deze tips zingen jullie het samen nog langer uit. Bij Aronskelk verzorging komt kijken dat de plant de volle zon nodig heeft. De knollen moeten vrij diep worden geplant (ongeveer 10cm voor het beste resultaat). Groeien uit een knol die vorstvrij moet overwinteren.


Bloeit van juli tot september, wordt 60cm hoog. De plant verdraagt ook wel wat lagere temperaturen, maar zal dan stoppen met groeien. Hij zou zelfs temperaturen van -graden kunnen overleven.


Herkenbaar aan de paarse pot. Verzorgingstips van de calla om u plant mooi te houden. Geef tijdens de groei- en bloeiperiode regelmatig water en mest. Zorg ervoor dat ze niet te droog staat, maar ook niet te nat want dan kan de knol verrotten. Na het groeiseizoen de potgrond in de pot vervangen.


Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en bloemvormen. Daarbij zijn ze ook nog eens gemakkelijk te verzorgen én staan ze mooi in ieder interieur! In die tijd (18e eeuw) was Afrika in het westen grotendeels onbekend en diende Ethiopië als representant voor bijna heel Afrika.


Dit is eigenlijk niet correct, omdat calla de benaming is voor een andere plant uit dezelfde familie.

De Calla -knollen in een pot met verse aarde ca. Calla ’s houden van de volle zon of een zeer lichte, windvrije standplaats. De plant overwintert op een lichte en koele plaats en kan vanaf januari op een warmere plaats worden gezet. De zantdeschia, ook wel bekend als Calla , is een belangrijk product binnen ons assortiment. De zantedeschia is vooral bekend als snijbloem, maar is als potplant stijgend in populariteit voor in de huiskamer of op het terras.


You can also put this dainty beauty outside during the summer, if the warmth allows it. Deze kleurrijke Calla kunt u eerst als kamerplant of gelijk buiten planten. Calla in the spotlight Tuesday September during the opening-day of Dutch parliament. Callas in various colors - including royal orange and bright yellow - predominate in all flower decorations.


Calla lelies zijn zonminnende planten en groeien goed op een zonnige plek in de bloemborder. Het zijn ook uitstekend geschikte bloemen om in containers te planten, omdat Calla ’s uitgroeien tot flinke planten. Het voordeel van planten in containers is dat Calla knollen dan eenvoudig te rooien zijn voordat het begint te vriezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts