dinsdag 28 juli 2020

Yucca plant gele bladeren

Voor een schoonheid die de tijd weerstaat: een jonger ogende huid dankzij onze wetenschap. Ontdek onze collecties op basis van waardevolle bronnen: platina, kaviaar en goud. Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution. Gratis bezorging vanaf €50! Online bestellen = razendsnel in huis!


Yucca plant gele bladeren

Kies je bezorgdatum, ook op zaterdag. Ruime keuze planten op beslist. Vergelijk hier aanbiedingen.


Gelukkig is de Yucca een hele makkelijke plant en zal niet zo moeilijk als je een keertje vergeet te gieten. Sterker nog, als hij gele bladeren krijgt komt dit vaak door teveel water. Bruine bladeren laten je weten dat jouw Yucca op een te lichte plaats staat. Gele bladeren bij een Yucca zijn vaak het gevolg van te veel water. Plaats in dit geval de plant een meter verder van het raam.


Mocht het zo zijn dat de bladeren gaan hangen, normaliter staan ze in een spitse punt positie maar wanneer deze hangen is dit een teken van te veel water. De Yucca of palmlelie werd verkozen tot woonplant van de maand januari. Deze eigenwijze stressverlager staat bekend om zijn puntige bladeren en Tex-Mex uitstraling.


Afstervende bladeren aan de onderkant kun je naar beneden trekken en verwijderen. Bovenin maakt de Yucca zelf weer nieuwe bladeren aan. Als je een stam te lang vindt worden kun je die gerust inkorten door deze af te zagen. Doe dit bij voorkeur in het najaar zodat de plant gedurende het voorjaar weer goed kan herstellen.


De indianen wisten al lang dat de Yucca een bijzondere plant is. Niet voor niets noemen ze hem de ‘boom van het leven’. Ze vereerden de Yucca vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen en gebruikten de bladeren en wortel voor de behandeling van psoriasis, roos, haaruitval, huidzweren en ontstekingen.


Sommige Yuccasoorten hebben bloemen. De kamerplant Yucca Elephantipes, ook wel bekend als Palmlelie, komt van nature voor in droge gebieden. In de natuur zal je deze kamerplant terug vinden in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Een Yucca Elephantipes is een makkelijke kamerplant. Ook heeft de kamerplant Yucca Elephantipes luchtzuiverende kwaliteiten.


Helaas zijn de bladeren op de rechter kruin van de Yucca tijdens onze vakantie volledig bruin gekleurd. We hebben nu een LED kamerlamp plant die dit in het vervolg hopelijk voorkomt. Is het goed om de rechter kant helemaal kort te snoeien zodat er plek is voor nieuwe bladeren ? De yucca , ook wel bekend als Palmlelie, staat bekend om zijn puntige bladeren.


Het is een stoere plant die op een dikke, stevige stam staat. Mooi voor een urban jungle of strakke inrichting. Typisch voor de yucca zijn de stevige stammetjes met daarop een explosie van groen-geel-grijs gekleurde, leerachtige bladeren die eindigen in een punt. Ik ben nieuw hier en zou graag wat tips krijgen voor mij yucca.


Ik heb de plant vanaf januari. Er komen nog steeds nieuwe bladeren uit, maar sinds maand krijg hij aan de onderkant steeds maar gele bladeren , die verdrogen dan en ik knip ze weg. Zet jouw Yucca op een lichte plaats, maar niet in de volle zon. Regelmatig water geven, tussen de gietbeurten mag de grond licht uitdrogen.


Verwen je Yucca af en toe met plantenvoeding. Topkwaliteit Planten, voordelig en zonder gesjouw thuisbezorgd. Hét online tuincentrum met meer dan 10.


De yucca palmlelie is giftig zodra je in aanraking komt met het sap. Daarom adviseren wij om honden, katten en kinderen uit de buurt van deze plant te houden. Mijn yucca palmlelie heeft gele of bruine bladeren , hoe komt dat? Als je yucca gele bladeren krijgt moet je ‘m minder vaak water geven.


Bij het kopen van de plant werd mij verzekerd dat ze zeer gemakkelijk was in het onderhoud en dat je hem kon mishandelen. Dat klonk echt als een plant voor mij! En het onvoorstelbare gebeur na maanden krijg ik het voor elkaar om hem te vermoorden stam is bijna kaal, alle bladeren verdroogden. Ook met een zachte, natte doek kan stof van de bladeren verwijderd worden. In tuincentra staan vaak planten die geïmporteerd zijn.


Yucca plant gele bladeren

Te zien aan: de bladeren zijn droog en voelen hard aan. Oplossing: Zorg dat je plant genoeg water krijgt, schrijf het desnoods ergens op als je het vaak vergeet. Het kan ook zijn dat je de plant net te laat water geeft. Beste redaktie van Palmeraie,ik heb een gek probleem met m”n palm, vorig jaar wrden de bladeren geel, ik heb de plant verpot voor goede drainage gezorgd het water geven is ook geen probleem, maar nu komt het er zitten allemaal gaatjes in de lengte in de bladeren net of er allemaal sneetjes in zitten en heel veel bladeren zijn nu bruin geworden.


Dit gebeurd meestal pas na een tijdje als de Yucca goed verzorgd wordt. Deze scheuten zijn ook uitermate geschikt om gestekt te worden. Ziektes De Yucca is een redelijk sterke plant , helaas is hij wel gevoelig voor dop-, schilt-, en wolluizen.


Heeft je plant gele bladeren ? Met deze tips word jij een plantendokter. Dan weet je dat er iets mis is. Maar het verkleuren van de bladeren kan meerdere oorzaken hebben. Om jou te helpen de juiste diagnose te stellen, hebben wij vijf tips voor je. Zo ben je binnen no-time een.


Heel blij met deze zware hoge yucca , echt een aanvulling bij ons thuis. Heb er weinig omkijken naar, heel af en toe een beetje water nodig. Alleen krijgt deze yucca toch wel snel en regelmatig gele bladeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts