donderdag 10 maart 2016

Prunus laurocerasus

Geen gesjouw, lage prijzen! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. Voor meter heeft u dan 1stuks nodig.


Prunus laurocerasus

Laurierkers kan ook in kleigrond geplant worden, wij adviseren wel om Vivimus (een bodem verbeterend middel) met de uitgegraven grond te mengen. Als u zware kleigrond heeft, maakt u het op deze manier wat luchtiger. De kleine donkergroene bladeren contrasteren goed met de witte bloemen. Al deze, tenzij anders aangegeven, zijn in de Benelux goed winterhard.


As it is more salt-resistant than many other hedges, Prunus Laurocerasus is popular in warmer coastal regions. De bladeren zijn wat lichter, ronder en getand. Wat voor vruchten behoren tot het geslacht Prunus ? Het geslacht Prunus is enorm groot.


De bloei valt in de maanden mei-juni. Meestal volgt enige tijd later een nabloei. Toch kan hij ook fraai als losse struik toegepast worden. AT State University work in tandem, along with federal, state and local governments, to form a strategic partnership called N. Cooperative Extension, which staffs local offices in all 1counties and with the Eastern Band of Cherokee Indians. Prunus laurocerasus ‘Etna’ heeft een nette, compacte groeiwijze en wordt ongeveer meter hoog.


De takken van de dwerglaurierkers groeien vrij dicht op elkaar waardoor snel een dichte haag ontstaat. Genus Prunus can be deciduous or evergreen trees or shrubs with showy flowers in spring, and often good autumn foliage colour. Dit kunt u voorkomen door de laurierhaag twee keer per jaar te snoeien. De laurier Rotundifolia groeit zo’n tot centimeter per jaar.


Het is een sterk groeiende struik, die behoorlijk breed kan worden. Deze Prunus wordt vaak gebruikt als heg om wind te vangen, wil je dat hij niet te breed wordt, dan moet je hem twee keer per jaar snoeien. Hij bloeit in mei en juni met kleine witte, geurende bloempjes en heeft kleine, glanzende, ovale, leerachtige, olijfgroene tot donkergroene bladeren. Over het algemeen is er niet veel snoei nodig. Als je wilt snoeien, doe je dat het best na de bloei.


Soorten laurierkers voor hagen. Rich of a strong plum fragrance, a profusion of tiny, creamy-white flowers held in upright racemes, in. Hierdoor blijft de haagplant van nature smal en is dan ook zeer geschikt voor het creëren van een smalle laurier haag. Deze prunus wordt ongeveer m hoog en heeft een opgaande compacte groei. Het blad is wintervast, hierdoor heeft u het hele jaar beschutting en privacy.


Deze laurier is erg sterk en goed bestand tegen ziektes. Het is aan te raden om deze laurier keer per jaar te snoeien (april en september), hierdoor blijft de haag mooi in model. Wordt zelden als solitaire struik geplant, meestal wel als haag gebruikt. Een haag dat dus veel ruimte zal innemen.


In de winter blijft deze plant groen en groeit over het algemeen snel en is heel erg sterk. Op onze site noemen we de prunus laurocerasus ook gewoon laurier, omdat veel mensen hem onder die naam kennen, maar eigenlijk klopt dat dus niet helemaal. De prunus laurocerasus is een snelle groeier die desondanks altijd compact blijft. Omdat het zo’n sterke haagplant is hoeft u weinig te investeren in bestrijding of bemesting. Ook koud winterweer verdraagt deze laurierhaag zonder problemen.


Prunus laurocerasus

Het enige dat wel regelmatig moet gebeuren is snoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts