dinsdag 12 april 2016

Bamboe voor binnenshuis

De bamboe verbruikt veel water. Deze kamerplant staat dan ook graag met zijn wortels in vochtig tot natte grond. Voorkom echter een laagje water onderop in de pot. Vooral in de zomer verbruikt de Bambusa veel water en daarom is het van belang dat je in deze periode de plant regelmatig water geeft. Meer info over de soorten bamboe en het verwijderen van bamboe leest u hieronder.


Bamboe voor binnenshuis

Bamboe staat gekend als een woekerende plant. Wees je ervan bewust dat er een duidelijk verschil is tussen bamboe – sommige varianten kunnen binnenshuis gehouden worden – en de relatief eenvoudig te onderhouden plant met de naam geluksbamboe. Geluksbamboe is eigenlijk geen echte bamboe , maar een tropische plant met de naam Dracaena sanderiana. Wil jij je tuin, terras of balkon een Oosterse tint geven?


Bij Randijk haalt de bamboeliefhebber zijn hart op. Planten van eigen kweek, bamboe palen, -schermen en vlonders. De mogelijkheden van bamboe in de tuin zijn eindeloos.


Bamboe voor binnenshuis

Levende bamboe en bamboemateriaal maken het leven binnen- en buitenshuis mooier. Fijne lamellen zijn minder opvallend bij open toestan en laten daardoor ook meer licht door. U kan kiezen uit verschillende beitsen die de natuurlijke structuur van het bamboe mooi tot hun recht laten komen en zorgen voor een matte afwerking. Vind de beste bamboe planten voor binnen fabricaten en.


Met deze hand geschilderde grote bamboe windgong breng je rust in je tuin. Hang deze grote bamboe windgong binnenshuis of buiten op een beschutte. Met bamboe kan je interieur alle kanten uit, van meubels tot vloeren! Met een bamboe terras haal je duurzaamheid en esthetiek in huis.


De kunstplant is geschikt voor binnenshuis en voor in zwembaden. Bamboo Booster, een bamboe olie die voedt verzorgt en versterkt. Geschikt voor het behandelen van bamboe voorwerpen zoals: bamboepalen, bamboe tuinschermen, bamboe meubelen etc. Groeiende Lotus bamboe binnenshuis Lotus bamboe , ook bekend als lucky bamboo is niet een lotus en niet bamboe.


Lotus bamboe is eigenlijk een lid van de familie dracaena, maar dankt zijn naam voor zijn bladeren, geclusterd in de vorm van een lotus en de stengels, die hebben. Het heeft nog wat tijd nodig om een haag te vormen, maar ik kijk nu al uit naar de wintermaanden als de bamboe nog lekker groen blijft en ik het beter kan zien wat het doet. Of het winterhard is zal nog moeten blijken, maar ik verwacht dat dit goed zal gaan. Hierdoor is het niet alleen heel sterk, maar ook heel licht.


Er zijn eindeloos veel manieren om bamboe binnenshuis te gebruiken. We geven je graag wat inspiratie! Riet, rotan en bamboe zijn weer erg populair de laatste tijd. Bij alle bamboe staat aangegeven of deze woekert of niet.


De Fargesia soorten woekeren niet. Naast bamboeplanten is het ook mogelijk een kant-en-klaar haag van bamboe te bestellen. U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen of afhalen op een van onze afhaalpunten.


Lees ook ons blog over bamboe voor meer informatie. Wat denk je van een klein bamboe kastje dat je aan de muur hangt? Ga voor een kast of een schoenenrek met drie of vier lagen en zet er je leukste en mooiste spulletjes in.


Een prachtig boek, een hangplantje in een mooi potje, een windlicht of een grappig beeldje of foto met fijne herinnering. Het merendeel van de bamboes is winterhard en is bestand tegen een aantal dagen vrieskou. Je kan bamboe eveneens in een pot of bak plaatsen om je balkon of terras op te fleuren. Sommige soorten zijn ook geschikt voor plaatsing binnenshuis. Zwarte bamboe schuttingen en tuinafscheidingen zorgen dan weer voor een prachtige kleurspeling in de tuin.


Bamboe voor binnenshuis

Door de open structuur kunt u de Java zwarte bamboe prima behandelen. Vooral in een kleinere tuin komt deze plant als solitair goed tot zijn recht maar je kan hem ook in groepen planten of als mooie. Bij de woekerende bamboe -soorten is het dus aangeraden om een begrenzer in te graven. Lang niet elk materiaal is hiervoor geschikt! Beton vormt zo bijvoorbeeld geen uitgesproken hindernis voor bamboe.


Zo hebben we wel eens gehoord dat bij een onfortuinlijke bezitter de bamboe ook binnenshuis door de muur kwam gluren. Intratuin: dé winkel voor Hangplanten Hangende planten voor binnen Grootste assortiment hangplanten voor in de kamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts