dinsdag 26 april 2016

Bestrijden woelratten

Zoek naar woelmuizen bestrijden op de nieuwe KensaQ. In plaats van de woelrat vangen kunt u ook de woelrat verjagen. Woelratten verjagen is niet schadelijk voor de dieren of het milieu. Het kost u weinig tijd en daardoor is dit een van de gemakkelijkste manieren voor bestrijden van woelratten.


Daarnaast is woelratten verjagen een diervriendelijke manier van woelratten bestrijden.

Onder de woelmuizen rekenen we verschillende soorten: ondergronds levende, schadelijke muizen. Ze hebben veel weg van woelratten maar zijn kleiner. De ondergrondse woelmuis (Pitymys subterraneus) en de aardmuis (Microtus agrestis) zijn de bekendste, maar er zijn ook nog andere soorten. Ze graven snel en zijn vooral ´s nachts actief. Wanneer er ratten gesignaleerd worden is een ieder in deze omgeving op zijn hoede.


Een rat is wel het laatste dier waar mensen op zitten te wachten. Onhygiënisch ongedierte dat ziektes overbrengt. Als dit gebeurt, wordt het tijd om de woelrat te bestrijden.

Echter moet je er wel rekening mee houden dat de woelrat een beschermde diersoort is en dat niet elke manier van bestrijden is toegestaan. Het bestrijden van woelratten met gif o. Er zijn tal van verschillende manieren om woelratten te bestrijden. In ons land worden woelratten als regel niet ouder dan maanden.


De wijfjes werpen gemiddeld maal per jaar en brengen per worp gemiddeld jongen ter wereld. De in Zuid-Limburg levende woelratten (daar ook molmuizen genoemd) zijn doorgaans grijsbruin van kleur, iets kleiner en leven vaak op ver van water verwijderde terreinen. Bruine ratten wonen soms ook in holen in oevers en zwemmen eveneens vrij veel, maar blijven het liefste in de buurt van gebouwen en leven vaak bij vervuild water. In de tuin kunnen ze door het maken van vele gangen en door hun vreterij schade aanrichten. De ultrasone woelrat verjager kun je op een willekeurige plaats in je tuin zetten.


De knaagdieren sleuren dat naar hun ondergronds verblijf, eten ervan en gaan nadien dood. Het product is misschien nog in de handel te vinden onder de naam Quiritox. Let wel: als je mollen en knaagdieren doodt, dan komt hun plaats vrij en woonplaatsen vrij.


Mollen en woelratten kunnen een lastig probleem vormen op uw (agrarisch) bedrijf. Ze zorgen voor schade aan weilanden, akkers, moestuinen en boomgaarden. Wanneer u mollen en woelratten wilt bestrijden met behulp van chemische middelen op basis van fosforwaterstof heeft u de licentie Mollen- en Woelrattenbestrijding nodig. Ben je van plan de woelmuizen te bestrijden in je tuin, dan moet je ervan uitgaan, dat het een hele klus wordt om van deze toch wel schattig uitziende diertjes af te komen.


Maar hoe kom je dan van je woelmuizenprobleem af?

Je kunt woelmuizen bestrijden met gif, maar eigenlijk is dit ten strengste verboden. Traas Ongediertebestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden ,verdelgen of verdrijven van woelratten. Is er al niet genoeg vergif in de natuur dat je dit er ook nog moet bij kappen. Waarom niet je platen die je gebruikt, leggen op een vooraf gelegde laag stabilizé, 15cm dik.


Zo kunnen deze diertjes je platen niet meer doen verzakken of kantelen en je ben van je probleem. Ben jij ook die vervelende mollen en woelratten in je tuin beu? Let dan goed op, want in deze aflevering geeft Stefaan je enkele tips om voorgoed van deze.


Bestrijden van woelratten (Arvicola terrestris): de woelrat. De dieren kunnen worden gevangen met fuiken, vangkooien en met klemmen. Het plaatsen van klemmen kan effectief zijn. Draag handschoenen om te voorkomen dat de klem naar mensen ruikt.


Deze staaf, die niet alleen mollen, maar ook woelmuizen, woelratten en (bruine) ratten verjaagt, wordt steeds vaker toegepast. De staaf verspreidt geluidgolven onder de gron dit in tegenstelling tot andere mollenverjagers, die zogenaamde ultrasone geluiden verspreiden. Carbure kan ook gebruikt worden voor het verjagen van woelmuizen en woelratten.


Je dient dezelfde dossering toe te passen, maar stopt de carbid in de opening van hun gangen. Vervolgens bedek je de opening met aarde (dichtdoen door bv. aan te stampen met de voet). Ook bosmuizen graven gangen en beschadigen je planten. Woelmuizen en woelratten richten soms enorme schade aan in je gazon.


Wat kun je daartegen doen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts