maandag 25 december 2017

Onderhoud siergras

Het complete vacature-aanbod in de bouw vind je op Bouwvacatures. Onderhoud en snoeien van siergras. Na het aanplanten een beetje bemesten, het eerste jaar regelmatig water geven en éénmaal per jaar de siergrassen snoeien volstaat bij de meeste siergras soorten. In extreem droge tijden is wat extra water nodig.


Siergras is in het najaar op zijn mooist als de meeste andere vaste planten al over hun hoogtepunt heen zijn.

Lees hier meer over verschillende soorten en hun verzorging. De grassen die groen blijven in de winter vragen een andere manier van onderhoud. Wanneer de planten veel bruin blad krijgen en daardoor lelijk worden, kan al het dorre blad eruit gehaald worden, óf de hele plant kan op een hoogte van minimaal centimeter afgeknipt worden. Siergrassen zijn makkelijk in onderhoud , maar je kiest ze wel best zorgvuldig. Hou natuurlijk rekening met de plaats waar je ze wil (natte of droge gron in zonnig of schaduw,) maar ook met wat hun doel is.


Je kan namelijk kiezen voor een polvormige siergras : deze groeien in polletjes en breiden langzaam uit. Wanneer je siergrassen wilt planten kun je kiezen uit vele toepassingen. Festuca ook wel zwenkgras of schapengras genoemd is een makkelijk, laagblijven wintergroen siergras , dat om weinig onderhoud vraagt.

Bovendien is Festuca een goede bodembedekker en geschikt voor vakbeplanting. Probeer Festuca ook eens voor een buxus te zetten of plant hem aan de voet van een olijfboom. Of zet het gras in een pot. Siergras snoeien is niet moeilijk, je moet alleen even weten hoe. Bekijk de instructievideo waarin stap voor stap wordt getoond hoe je siergras snoeit.


Siergras knippen (video) Siergras , zoals lampenpoetsersgras (Pennisetum) of Miscanthus, knip je in het voorjaar af. Bij andere, bijvoorbeeld groenblijvende grassen, haal je alleen wat dor blad weg. Bij onderhoud hoort ook het snoeien van siergrassen.


Er zijn diverse manieren om siergrassen te snoeien. Meestal noemt men hierbij het gebruik van een snoeischaar. Het beste blijft natuurlijk met een scherpe snoeischaar.


Elke dag nieuwe vacatures in de bouw. Na het snoeien kun je eventueel je pol siergras splitsen. Neem een pol die een jaar of drie oud is en hak de plant met een scherpe spade in twee of drie stukken.


Maak de stukken niet te klein want dan is de kans op succes kleiner. Is het hart van de plant kaal, dan kun je dit stuk weggooien. Snel en eenvoudig uw siergrassen online kopen?

Vraag ons gerust om advies. Meer weten over siergrassen? Je kunt je siergras simpel vermeerderen. Geef je siergras na het verplanten even lekker veel water.


Je kan siergras planten vanaf maart tot aan de late herfst. Kies wel een ‘natte’ vorstvrije periode. Van alle stipa soorten is Stipa gigantea de grootste. Hij groeit uit tot een hoogte van m. Kwekerij gespecialiseerd in siergrassen, met naast verkoop ook ontwerp van borders en tuinen met deze planten. Informatie over bedrijf, grassoorten en de kijktuin.


Blauwachtig siergras waarbij oudere bladeren eerder dof van kleur gaan worden. Na de bloei-opnieuw insnoeien voor een krachtige, vitale groei. Het siergras gaat erdoor langer mee. Heb je siergras in je tuin staan, bekijk dan hier de video over de snoei van siergrassen. Deze tips zijn afkomstig uit het boek De mooiste grassen voor de tuin, van grassenkweker Tinneke Provoost en GB-auteur Laurence Machiels.


Zo houd je een mooie compacte pol. Een siergras kan goed in de schaduw of op droge plekken staan in uw border. Plant uw siergras altijd in goede grond zoals Tuinplantengrond.


Het gras staat liever niet op te vochtige grond en heeft het liefst halfschaduw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts