donderdag 14 december 2017

Witte vlieg

Bescherm de planten in je (moes)tuin en bestrijdt witte vlieg eenvoudig en snel! Ontdek effectieve oplossingen om witte vlieg in je huis en (moes)tuin te bestrijden. Boek nu je vliegtuigtickets! Alle Topdeals op CheapTickets. Stop vervelende Witte Vliegjes!


Goedkope producten,1 Effect.

Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. De verschillende soorten voeden zich aan de onderkant van bladeren van planten. Ze beschadigen planten door de floëem aan te boren. Witte vlieg is resistent tegen veel gewasbeschermingsmiddelen.


Met plakvallen kunt u monitoren of er sprake is van een plaag. Insect-Off en Raptol zijn contactinsecticides zonder systemische werking. Dit veroorzaakt gele bladeren die uiteindelijk afvallen door gebrek aan voeding.


Ook heeft de witte vlieg giftig speeksel dat de plant kan aantasten.

Je vindt witte vlieg onderaan je tomaten-, aubergine-, of meloenenblad. De witte vlieg kan ook verantwoordelijk zijn voor het verspreiden van virussen in de plant. Daar voedt ze zich met het sap, en zo verzwakt de plant. De uitwerpselen van de witte vlieg bevatten veel suikers, en daar komen schimmels op. Als je de witte vlieg laat begaan, zitten je planten dan op den duur onder een plakkerige donkere laag: die heet roetdauwschimmel.


Bestrijding van witte vlieg. Wanneer je de plaag voor het eerst spot is het belangrijk om meteen actie te ondernemen. Vaak zitten de vliegen en eieren op jong blad. Haal bij een kleine plaag zo veel mogelijk de bladeren weg. Biologische bestrijding witte vlieg.


Chrysoperla carnea (groene gaasvlieg) is een predator (eet een plaag op) die naast bladluis ook de eieren en larven van de witte vlieg op haar menu heeft staan. Het lijfje is slechts tot mm groot, maar dankzij de grote, transparante of witte vleugels is de witte vlieg goed te zien. Hoe kun je witte vlieg bestrijden? Of je planten nu last hebben van witte vlieg , rupsen, spint, bladluis of wolluis, dit concentraat helpt je van de lastige diertjes af. Op deze manier kun jij de insecten op een effectieve manier uit de buurt houden.


Je kunt dit product het best aanbrengen met een drukspuit. De beste bestrijding voor de witte vlieg is de sluipwesp. Dit beestje ziet de witte vlieg niet alleen als een voedselbron maar ook als voorplanting.

De sluipwesp legt in het eitje van de witte vlieg zelf een ei. Als de sluipwesp uitkomt eet hij het ei van de witte vlieg leeg en gaat dan naar buiten toe. Een beetje witte vlieg is dus niet erg. Het probleem is dat grote aantallen witte vlieg de planten bevuilen door honingdauw, waarop dan de roetdauwschimmel gaat groeien. Vuile bladeren, vol met poppen en larven, zeker geen smakelijk gezicht.


Eenmaal het zo ver gevorderd is heeft preventie of bestrijding veel minder effect. Dé oplossing tegen Witte Vliegen. Voor 23:bestel Morgen thuis. Echter hebben deze insecten een 7-ledige antenne en twee paar gelijk gevormde en doorzichtige vleugels.


De vliegjes zijn vooral te vinden op de jongere bladeren vaak bovenin de plant. Wittevliegen produceren honingdauw en zuigen het sap van bladeren op. De meest voorkomende wittevliegsoorten zijn de kaswittevlieg Trialeurodes vaporariorum en de tabakswittevlieg Bemisia tabaci. Deze twee algemene soorten zijn min of meer vergelijkbaar.


De vallen kunnen tevens de natuurlijke vijanden van de witte vlieg doden. Je kunt ze dus beter niet gebruiken wanneer er nog maar weinig witte vliegen zijn, tenzij de natuurlijke vijanden de hoeveelheid witte vliegen niet onder controle kunnen houden. Als het aantal witte vliegen weer groter wordt is het een goed idee om weer vallen neer te leggen. Het zijn witte vliegjes die een kleverige stof (honingdauw) uitscheiden op de bladeren en vruchten, waardoor deze plakkerig worden en zwarte roetdauwschimmel op ontstaan. Herhaal dit elke tot dagen, tot de witte vlieg afneemt.


Deze moet je elke keer weer doden, anders legt de nieuwe witte vlieg weer eieren en blijf je aan de gang. Jouw probleem met witte vlieg , is vooral veroorzaakt door de grote droogte deze zomer. Belangrijk is dus: compost voor gezondere wortels. Voldoende water bij sterk drogend weer. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet waarmee u een witte vlieg kunt bestrijden.


Tijdig witte vliegen op groenten bestrijden is noodzakelijk om grote schade aan uw groente- en siergewassen te voorkomen. Uiterlijk De koolwittevlieg (Aleyrodes proletella) is een kleine witte vlieg van mm lang. Dit is niet hetzelfde insect als de witte vlieg die in kassen vaak een probleem vormt. Beide insecten zijn wel verwant. De nimf vervelt hier tot het vierde stadium.


Dit is het laatste stadium voordat het insect volwassen is. Het moment waarop de rode ogen van de witte vlieg zichtbaar zijn wordt het popstadium genoemd. De volwassen witte vlieg komt uit het popstadium.


Kort daarna worden de vleugels en het lichaam bedekt met een wit wasachtig poeder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts