woensdag 27 december 2017

Witte bladluis

Bescherm de planten in je (moes)tuin en bestrijdt bladluis eenvoudig en snel! Ontdek effectieve oplossingen om bladluis in je (moes)tuin te bestrijden. Vind witte bladluis als je nu zoekt. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin.


Hoe kun je ze tegengaan zonder chemische middelen in te zetten?

Hij voedt zich met de cellen van een plant en is meestal groen van kleur, maar er zijn ook witte , zwarte, gele, rode en paarse soorten. De bladluis is een plantenetende insect. Ze kunnen uw tuin erg aantasten. Doe er iets tegen voordat het te laat is voor uw planten. JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.


Of je planten nu last hebben van witte vlieg, rupsen, spint, bladluis of wolluis, dit concentraat helpt je van de lastige diertjes af. Bladluis op kamerplanten - 123planten.

Op deze manier kun jij de insecten op een effectieve manier uit de buurt houden. Je kunt dit product het best aanbrengen met een drukspuit. ECOstyle Spruzit-R – Spray tegen bladluis. Het floëemsap stroomt door de zeefvaten en staat onder hoge druk.


Onze pruimenboom zit onder de bladluis. Dit zijn resten van de bladluis die overblijven nadat de bladluis verveld is, dood materiaal dus. Alle pruimen zijn al dood aan het gaan en de boom zelf intussen ook.


Dan zou het hier kunnen gaan om koningsdopluis of koningsschildluis (Pulvinaria regalis), een wolluissoort die ook voorkomt op bomen als iep, paardenkastanje, linde en esdoorn. De meest gekende zijn de groene en zwarte bladluizen, maar witte , paarse en roze varianten bestaan ook. Ze zuigen aan de bladeren en stengels van de plant, waardoor deze verzwakt en bij een zware aantasting zelfs kan afsterven. Insecten zoals bladluis verstoren de groei en daarmee de vorming van bloem en blad. Als ze in het beginstadium op een enkel blad voorkomen kunt u eenvoudig het blad verwijderen of de luizen afwrijven.


Met name de groene en zwarte bladluis zijn soorten die vaak in de tuin te vinden zijn. Zeepspiritus of zeepwater-spiritus is een milieuvriendelijk huismiddel als insecticide tegen bladluis , witte vlieg en spint op planten. Typisch wordt een samenstelling geadviseerd van zachte zeep en brandspiritus in water, d. Heeft u last van bladluis op uw planten: een aloud gebruik.

Na zonsondergang met koud water de plant of struik enige tijd besproeien. Op het etiket staat dan kaliumzouten van vetzuren. Ze zagen er al wat sip uit. Omdat er een landschildpad rondloopt en ik ook twee kleine kindjes heb wil ik liever iets natuurlijk gebruiken. Ik heb alle tips al uitgeprobeerd van look tot rozemarijn en witte peper voor de mieren te bestrijden maar nu er ook massa’s luizenlarven gespot zijn denk ik dat het me zo niet gaat lukken.


Andere insecten: insecten zoals lieveheersbeestjes, wespen en gaasvliegen zijn dol op bladluizen. Ze helpen je graag een handje om bladluis te bestrijden. Deze insecten kun je aantrekken met plantjes zoals het Afrikaantje.


Pokon heeft twee biologische producten die geschikt zijn om bladluis te bestrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts