dinsdag 5 december 2017

Planten tegen mollen

Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Nu al vanaf € op Beslist. Als mollen een plaag worden, moet je er iets tegen doen. Planten zie onze aanbiedingen!


Druk het midden van de molshoop zo snel mogelijk weer naar beneden zodat de pas gegraven gang weer wordt opgevuld.

Hark de overgebleven aarde over het gazon. De beste kans om mollen te vangen is in het najaar, ’s winters (als het niet vriest) en in het voorjaar. Voorkomen van mollen Gaas U kunt een deel van uw gazon afschermen met gaas.


Denk daarbij bijvoorbeeld aan kippengaas of vogelgaas. Deze graaft u tot het grondwater in zodat de mol er niet onder door kan kruipen. De bloem van de keizerskroon verspreidt een geur die mollen zou afschrikken.


De geur komt overeen met die welke door de vos wordt verspreid. Stap ze allemaal af en duw het gazon terug op zijn plaats. In Duitsland kun je dan ook in vele winkels mollen carbid kopen.

Mollen carbid tegen mollen doodt de mol niet. Wat te doen tegen mollen in je gazon? Bepaalde planten schijnen mollen uit je tuin te kunnen weren: die kun je rond je gazon planten. Kruisbladwolfsmelk wordt veel genoemd: dit is een wilde plant die in ons land niet veel voorkomt. Wanneer u mollen in de tuin heeft, zoek met uw hand een van de ingangen op (daar waar de hoop op het gras ligt), Steek er een stuk slang in van ongeveer cm.


Laat de helft eruit steken, zodat hij wind opvangt. Door het gieren kan de mol zich niet meer goed bewegen. Deze kruidachtige plant tegen mollen wordt 80cm tot 150cm hoog. De mol moet het van zijn gehoor hebben.


Het zou de geur van de wortels zijn die mollen uit de buurt houdt. Deze verspreiden een petroleumachtige geur in de mollengangen wanneer de mol ze los wroet. Online middelen kopen voor mollen bestrijden doet u bij Ongediertewinkel. Beide planten worden ongeveer een meter hoog en erg groot. Door deze planten strategisch te plaatsen - bijvoorbeeld om je tuin heen - kun je ervoor zorgen dat mollen uit de buurt blijven.


Als je niet je hele tuin wilt volplanten met allerlei planten , dan kan je ook een geurmiddeltje tegen mollen in de winkel kopen. De knollen kunnen niet tegen lage temperaturen. Je dient daarom de bodem af te dekken met bijvoorbeeld bladeren en stro of nog beter de knollen te rooien en vorstvrij bewaren.


Meer tips zijn te vinden in het artikel planten beschermen tegen vorst. In het voorjaar plant u ze knollen weer in de tuin.

Er zijn veel verschillende manieren om deze mollen in je tuin weg te jagen of te weren. Dit kan enorm veel overlast veroorzaken. Plaats bijvoorbeeld een in de grond gegraven hek om de mollen tegen te houden of ontmoedig ze door bepaalde planten in je tuin te planten waar de mollen niet dol op zijn.


Stel je eerst de vraag of de molshopen in je tuin echt hinderlijk zijn voor je ze bestrijdt. Woelratten en woelmuizen knagen aan de zachte ondergrondse plantendelen van bijvoorbeeld bloembollen, groenten en vruchtbomen. Carbid tegen mollen en woelmuizen Met speciaal carbid kun je niet alleen mollen maar ook woelmuizen verjagen. Net als mollen hebben ook deze knaagdiertjes een hekel aan de geur die verspreidt wordt.


Zelfs woelratten kunnen op een snelle en ecologisch verantwoorde manier worden verjaagd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts