zondag 3 december 2017

Vijver leegpompen

Vind vijver leegpompen als je nu zoekt. Vijverpompen - vanaf €149. Als je een kleine vijver hebt doe je dit eens in de vijf jaar, en bij een grote vijver is eens in de tien jaar zelfs al genoeg. Hoewel het eens in de zoveel tijd noodzakelijk is een grote vijverschoonmaak te houden, blijft het leegpompen van de vijver een aanslag op het vijverleven.


Nu is het tijd om de vijver leeg te pompen. Pomp zoveel water weg als je kunt, voor het beste resultaat.

Nu het meeste water uit de vijver is gehaal kun je de algen, modder, bladeren en andere viezigheid uit de vijver verwijderen. Of wilt u om een andere reden water wegpompen, bijvoorbeeld omdat uw kelder onder water is gelopen? Dan is een dompelpomp de perfecte pomp voor u. Een ondergelopen kelder of garage leegpompen ? Daar gebruik je deze Hyundai 750W dompelpomp voor. Een compacte, eenvoudig te bedienen waterpomp voor het uitpompen en doorpompen van schoon én vervuild water op talloze locaties. Een welkome hulp bij lekkages en.


Met behulp van een pomp kunt u de vijver leegpompen. Als de pomp krachtig genoeg is kunt u tegelijkertijd ook de modder uit de vijver opzuigen waardoor het meeste vijverslib op deze manier wordt weggenomen.

De vijver leeghalen en schoonmaken hoeft overigens niet noodzakelijk te zijn. Vul de vijver bij met de tuinslang zoals je normaal doet, maar met het uiteinde in de vijver. Zodra er geen luchtbellen meer komen doe je de kraan dicht en vouw je de slang dubbel.


Nu de slang losmaken van het koppelstuk, duim erop en naar de sloot lopen. Zoals de naam al zegt worden ze onder water gedompeld om zo een ruimte weer helemaal droog te krijgen. Dit komt niet alleen van pas bij vijvers, maar ook bij wateroverlast of wanneer je je vijver of zwembad leeg wilt pompen. De pomp wordt onder water op de bodem geplaatst.


Hoe wij een vijver leeg pompen. Voor het leegpompen van vijvers komen we ter plaatse met een combiwagen. Die gaat al het water en slib opzuigen. De onderste laag slib wordt losgespoten en vervolgens ook opgezogen zodat de bodem helemaal slib- en vuilvrij is. Alle slib en water wordt vervolgens afgevoerd naar een erkend verwerkingsbedrijf.


Dankzij een groot arsenaal aan pompen en afvoerleidingen is het leegpompen van een vijver voor ons een eenvoudige klus. Reken op onze snelle service. Nog niet zozeer vanwege de honderdduizenden naaldjes die in de herfst overal rondwaaien en ook in de vijver belanden,maar meer doordat er het jaar door steeds verdroogde strengen vol zaadkegeltjes af vallen.


Mijn vijver is groen Ik heb een filter met UV lamp, ik heb er al eens spulletje uit de winkel in gegooid en er hangt nu een zak stro in (tip internet) Niets helpt. Voor dit doel is een dompelpomp geschikt. Een vijver eenmalig leegpompen.

De aanschafprijs van een dompelpomp is relatief laag maar het stroomverbruik is hoog. Continu gebruik van een dompelpomp is daarom niet aan te raden. Bovendien loopt een dompelpomp bij langdurig gebruik eerder vast dan vijverpompen. Persoonlijk zou ik de hele vijver een keer leegpompen de vissen goed sorteren en al het slib eruit halen, zodat je weer een aantal jaar een schone start ermee hebt. Ben je niet tevreden met de ligging van de bestaande vijver in de tuin?


Wellicht heb je een paar jaar geleden het huis gekocht en wilde je de vijver erg graag behouden. Nu kom je er echter achter dat de ligging van de vijver niet optimaal is en dat je de vijver liever kwijt dan rijkt bent. Het kan ook zijn dat je andere plannen hebt voor de tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts