maandag 18 maart 2019

Japanse dwergcypres

Een traaggroeiende dwergconifeer dat zowel in pot, rotstuin als in volle grond gebruikt word. De uiteinden van de twijgen zijn mooi schotelvormig en helder tot donkergroen van kleur. De Japanse dwergcipres past goed in een rotstuin of in een pot. Of als solitair in een kleine tuin.


Japanse dwergcypres

Hagen van Chamaecyparis: Theoretisch worden coniferenhagen gesnoeid omtrent de langste dag, dit is. De nederlandse naam is Dwergcypres , familie van de Cupressaceae. De bladeren zijn blauwgrijs. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr.


Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats. JAN FEB MAA APR MEI JUN JUL AUG SEP. De naam van deze conifeer verraad waar het vandaan komt, een echte japanse conifeer.


Japanse dwergcypres

Kenmerken Dit is een Japanse dwergcypres die helemaal uit zichzelf in een wat grillige bolvorm groeit. Het opvallende loof is mooi groen van kleur en krijgt in de winter een fraaie bronzen gloed. Een conifeer heeft geen naalden of bladeren maar schubben. Snelwerkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze namelijk in een vrij korte tijd (maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten.


Omdat de heester in deze periode van het jaar in zijn groeiperiode zit kan de Japanse dwergcipres de voedingstoffen goed gebruiken. Sierlijke schelpvormige twijgen, glanzend donkergroen loof. Heeft graag humeuze zandgron verdraagt een weinig kalk, echter geen kleigrond.


Japanse dwergcypres

Ook wel Japanse Cipres genoem één van de vijf heilige bomen in het oude Japan. Hij heeft een kastanjebruine bast, met evenwijdig lopende groeven, is kegelvormig, met takken die horizontaal liggen of soms omlaag gebogen. De schubben hebben aan de onderzijde een witte voet. Ze geven bij beschadiging een harsachtige scherpe geur af. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis.


Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels. En is afkomstig van de Californische dwerg- of schijncipressen. Hoewel de Japanse esdoorn behoorlijk veel gelijkenissen toont in zijn soort, hebben enkele soorten een voorkomen dat net iets afwijkend is dan de rest van zijn soort. Het prachtige glanzende blad staat namelijk iets bol, alsof het een parachute is. Het dieprode blad kleurt in het najaar.


Groei en Bloeigarantie Vers van Nederlandse bodem Bestel nu online! De kegelvormige conifeer heeft een compacte groei, is bladhoudend én groenblijvend! We sieren hiermee onze tuin, (dak)terras of balkon.


Planta Groencentrum is dé tuinplanten groothandel en kwekerij voor hovenier en particulier in de regio Utrecht. Kwaliteit, nette prijs, ruim sortiment. Dez e soo rt wordt niet hoger dan meter. Enkele weken later ging ik met de Bonsaivereniging Rijnmond naar een workshop van Gijs Meboer.


Ik had dus een l euke boom om aan te werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts