vrijdag 1 maart 2019

Pizzasteen bbq

Kies uit producten vanaf € 95. Met de steen bouw je je barbecue om tot een pizza-oven en ze kunnen worden gebruikt op zowel een houtskool als op een gasbarbecue. Dat is weer eens iets anders dan een worstje of een hamburger! Met behulp van een pizzasteen creëer je een speciale pizzabakplaat.


Dit zorgt ervoor dat die meer hitte kan behouden en zorgt dat de oven zelf minder belangrijk wordt.

Een goede en dikke pizzasteen kan meer hitte behouden en deze overdragen aan de pizza. Een dikke pizzasteen heeft meer thermische massa, waardoor de warmte langer blijft hangen. Met de pizzasteen van Krumblehoef je niet meer naar Italië voor de lekkerste en krokantste pizza. Het moeilijkste aan zelf pizza maken is toch echt het goed afbakken van de pizza.


Met deze pizzasteen gemaakt van natuursteen wordt het afbakken van je pizza gelukkig een stuk makkelijker. Een veelgemaakte fout bij het bakken van een pizza op een pizzasteen is het veel te heet stoken van de steen. Het resultaat is bijna gegarandeerd een zwartgeblakerde bodem terwijl de kaas niet eens gesmolten is.


Het doel van een pizzasteen is niet zozeer om de pizza te bakken maar om de bodem snel droog te krijgen.

Deze pizzasteen is een andere kwaliteit en duidelijk voor de meer amerikaanse maat pizza. Leg de pizzasteen tijdig op de barbecue, zodat deze voorverwarmt. De pizzasteen moet warm zijn op het moment dat je de pizza erop legt. Wacht totdat de temperatuur de 2graden aantikt en leg dan de pizza op de steen.


Om te voorkomen dat het pizzadeeg blijft plakken aan de pizzasteen kun je wat maismeel of polenta op de steen strooien. Soms heeft een pizzasteen handvatten, soms niet. Een pizzasteen is een natuurstenen plaat waar je pizza, brood of zelfs taarten op afbakt. Het natuursteen is bestand tegen hoge temperaturen.


Dat is mooi, want een pizza bakken doe je op een barbecue met een temperatuur van minimaal 2graden. Gelukkig is er een oplossing voor het behouden van een meer constante temperatuur in normale (hete-lucht) ovens: de pizzasteen. Pizzasteen voor het bakken van pizza in een normale oven.


Specialistisch advies nodig? Bekijk Ons Complete Aanbod! Mooie producten met aantrekkelijke prijzen en gratis verzending!


Roep de familie bij elkaar en neem plaats in uw eigen pizzeria in de achtertuin. Deze cordieriet pizzasteen wordt zeer warm en zorgt daardoor voor die onweerstaanbare, onmisbare korst die we kennen uit Italië en die iedereen lekker vindt.

Met de bakplaat is het makkelijk om de pizza naar en van de barbecue te dragen. Warm de steen ongeveer minuten voor voor het optimale effect, een goudbruine krokante bodem! Pizza’s bakken op een BBQ zonder deksel is onbegonnen werk. Wat je daarnaast ook zeker nodig hebt is een pizzasteen. Doordat het keramiek met de BBQ opwarmt kun je snel pizza bereiden op de steen.


Maar een pizzasteen is daarnaast ook heel geschikt voor het garen van broodproducten of koekjes op de barbecue. Wel raden we voor de veiligheid altijd aan om een pizzasteen te kopen in combinatie met een pizzaschep. Op de pizzasteen kunt u pizza’s of broodjes bakken. Het speciale materiaal zorgt ervoor dat vocht uit het deeg getrokken wordt en de bodem lekker knapperig uit uw oven of van uw barbecue komt. Hoe werkt een pizzasteen ? Laat ik het zo zeggen: met een pizzasteen kom je absoluut het dichtst in de buurt.


Plaats de pizzasteen in de oven voordat je deze laat opwarmen en leg de pizza op de pizzasteen zodra de oven goed is voorverwarmd. Dunne of dikke pizzasteen. Als je pizza gaat bakken en de oven aanzet (zet je oven op de hoogst mogelijke temperatuur), dan laat je de pizzasteen rustig samen met de oven opwarmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts