Ruime keuze tuinartikelen online. Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online. De beste prijzen tuinartikelen.
Ruim assortiment tuinartikelen. Alle merken voor de laagste prijs. Spaanse margrieten kunnen we snoeien maar ook stekken Na een lange winter wil men in de tuin al vroeg in het voorjaar wat bloeiende planten hebben.
Hiervoor is de Spaanse margriet uitermate geschikt. Wel dienen we er rekening mee te houden dat het een éénjarige plant is. Ik heb al verschillende stekken ervan, maar ik wil de plant ook binnen laten overwinteren. In dit artikel over de Spaanse Margriet informatie over de grondsoort, bodem, standplaats, vermeerderen en bemesting.
De Spaanse Magriet heeft niet veel water nodig. Dode bloemen geregeld verwijderen.
Osteospermum wordt naast spaanse margriet ook wel veldster of kaapse margriet genoemd. Oorspronkelijk is de spaanse margriet een vaste plant, maar in Nederland is het een 1-jarige. De spaanse margriet staat het liefst op een plek in de volle zon in arme, zanderige grond.
Tuinmagrieten zijn vaste planten waarvan de bovengrondse delen tijdens de herfstperiode afsterven, en dus kaal de winter ingaan. Ze behoeven normaal geen snoei. Meestal laat de afgestorven plantendelen van de vaste planten tot het voorjaar op hun plaats. Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen. Houd de grond vochtig, maar niet door en door nat.
Verwijdder uitgebloeide scheuten. Bind lange bloemstengels op aan bijvoorbeeld bamboestokken. Na de eerste bloei snoeit u de planten flink terug.
U kunt dan in de late zomer nog een tweede uitbundige bloei verwachten. Weinig planten bloeien zo rijk als Spaanse Margrieten. Niet voor niets was de Spaanse Margriet al eens balkonplant van het jaar.
De bloemen zijn prachtig: vrolijke, stralende sterren die je voortdurend in zomersfeer brengen. Ze zijn er in allerlei kleuren. GroenRijk heeft de mooiste voor je klaar staan.
Niet alle dode bloemen aftrekken.
Geef eens per week een klein beetje water. Als je er een paar aan laat staan, zal je zien dat ze na een paar dagen zaadjes hebben. Als de takken en blaadjes bruin worden, snoeien en water blijven geven. Na een week zie je al dat de plant zich herpakt en opnieuw groen wordt. Deze kan je dan weer zaaien.
Binnen de maand heb je terug bloemen. Hoe krijg ik mijn pas aangekochte spaanse margriet weer tot bloeien Ongeveer drie weken geleden hebben we een spaanse margriet gekocht waarin veel bloemen zaten. Ik probeer osteospermum = spaanse margriet te stekken. Ik heb toptekken genomen en die in potgrond gestoken, deel direct getopt deel niet.
In het begin (1-2wk) lijken ze mooi te blijven maar dan toch steel wegrotten. Ik heb bij de tweede poging de grond echt aan de droge kant gehouden. Wie weet hoe het wel moet? Ik weet dat het moet kunnen. Alle oorspronkelijke soorten stammen bijna zonder uitzondering uit zuidelijk Afrika.
De uitbundig bloeiende soort O. Groenrijk nu kweekvormen aanbiedt, komt in het wild voor in een klein gebied rond de Zuid-Afrikaanse kustplaats Port Elizabeth. De soort is endemisch in Zuid-Afrika, waar deze voorkomt in een klein gebied in Humansdorp, Port Elizabeth en het Uitenhage-district. Het oorspronkelijk habitat van de plant wordt bedreigd door allerlei ontwikkelingen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.