maandag 28 oktober 2019

Weber bbq plank

Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Vind weber bbq als je nu zoekt. Specialistisch advies nodig? Wist u dat het heel eenvoudig is om zelf zo’n smaak te creëren? Het klinkt misschien gek, een houten plankje op de barbecue.


Niet iedere houtsoort is hiervoor geschikt, en ook geschikte plankjes kan je niet zomaar boven het vuur leggen.

Place the soaked plank over direct medium heat and close the lid. Place whatever you are grilling on the charred side of the plank. Kijk eerst hoe groot jouw barbecue is. De plank moet niet groter zijn dan de helft van je grillrooster.


Schuur de randjes een beetje op zodat je later geen splinters hoeft te eten. Voorheen weekten we de planken altijd een paar uur voordat ze de barbecue op gingen. Bereid de barbecue voor op directe warmte.


Leg de natte plank op je barbecue en laat je zalm of poon langzaam garen voor een aromatische smaak.

Voor gebruik een nacht in het water laten liggen. Weber Q BBQ Breakfast Plate. De plank is vooral geschikt voor het roken van vis, zoals zalm. Je laat de rookplank een nacht in het water liggen en legt hem vervolgens direct op het rooster van je barbecue. Leg de vis op de plank en laat het geheel langzaam garen.


Eerst rooster je de eerste kant en als deze net begint te roken dan draai je de plank om. Dan schuif je de zalm op de plank met een flinke spatel. Je ziet de rook uit de barbecue komen maar omdat het deksel dicht is zul je geen vlammen krijgen. Check af en toe de onderkant van de plank.


Welcome back to the roots of American Style BBQ ! Kies uit 2producten vanaf € 50. Vergelijk meer dan 1gasbarbecues. Zet een gewicht (glas of fles) op de plank zodat deze goed onder water blijft. Coolblue: alles voor een glimlach. Doe alle ingrediënten van de marinade, behalve de olie, in een keukenmachine en meng het tot een glad mengsel.


Het is een geweldige combinatie van roken en indirecte warmte.

Ik heb deze zalm op cederhouten plank al vaak op de bbq klaar gemaakt. Iedere keer was het een succes. Door het plankje , dat verbrandt van onderen, krijgt de zalm een mooie lichte rooksmaak. Normaal als ik zalm op een cederhouten plankje maak dan gebruik ik een mediterraan recept.


Dit keer wilde ik wel weer eens iets anders proberen en na een korte speurtocht door mijn BBQ boeken waar ik niets in von kwam ik op het net dit zeer simpele recept van Bobby Flay tegen. Sinterklaas is weer vertrokken, de kerstdagen komen met rasse schreden dichterbij, tijd om ons zorgen te gaan maken over het kerstdiner! Deze dient wel voorgeweekt te worden in water (zie gebruiksaanwijzingen). Je kunt uit heel veel soorten en maten barbecues kiezen.


Ook bij Praxis heb je de keuze uit barbecues op houtskool, elektrisch of op gas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts