maandag 14 oktober 2019

Sligro briketten

Sligro briketten

Specialistisch advies nodig? Bespaar tot wel via kiesproduct. Bekijk het ruime aanbod Briketten en shop al je Barbecue-Accessoires online!


Sligro briketten

Ze zijn ideaal te gebruiken als je lang wilt barbecueën op een wat lage(re) temperatuur. Dus ook voor roken zijn briketten geschikt. Het grote voordeel van briketten is dat ze de temperatuur langer vasthouden.


Briketten zijn geperste houtskool, of eigenlijk geperst houtskoolzaagsel met papier. Dit zeg ik er specifiek bij omdat ik ook wel eens (vorige zomer) twee zakken ha waarbij de kokosbriketten enkel in de buitenste papierenzak zaten. En deze waren een stuk minder en via info op het web begreep ik dat dit een ander merk zou zijn. Sligro koopt zijn briketten nl. Of je nu voor gas of houtskool gaat.


Daarnaast hebben we een breed assortiment kamado’s, de trend van dit moment. Wij helpen je graag met het maken van je keuze. Ga je voor kolen of briketten ? Vreemd dat je dat soort verontreinigingen in briketten vin briketten worden van gemalen houtskool en bindmiddel (nee Bert, een ander soort) gemaakt. Ik neem aan dat het zaakje ook eerst nog gezeefd wordt voordat het de briketten pers in gaat.


Ik denk trouwens dat je een heel bijzonder rooksmaakje aan je vlees krijgt als je deze briket gebruikt. Wat is het voordeel van cocosbriketten tov. De meesten gebruiken briketten in hun weber ketel.


Kokosbriketten branden langer en geven een constante hitte af t. Gewone briketten , en zeker de goedkopere, hebben een beetje chemische geur tijdens het aansteken. De fabrikant heeft het over nagenoeg reukloze briketten , maar wij ruiken hout. Dat werkt zeker mee aan de voorpret van het barbecueën.


Als de briketten een mooi grijs laagje hebben, storten we de starter leeg over de koude briketten. Briketten branden over het algemeen langer dan houtskool en geven een mooi verdeelde hitte af. Veeg de briketten naar beide zijkanten en plaats de blikken in het midden. Briketten van kokosnoot hebben een langere brandduur dan houtskoolbriketten. Als de kolen te dicht op de blikken staan zal het deeg aan de bovenzijde verbranden.


Bij de sligro zag ik vorig jaar trouwens ook zakken van kg kokosbriketten liggen,. Kokos briketten en hotdevil houtskool kopen per pallet. Wel zitten er natuurlijk verschillen in houtskool of briketten.


Voor het lange barbecueen adviseren wij de Ecobrasa briketten. Hoe denken jullie BBQ-kenners over kokos(-noot) briketten ? Ik heb laatst zakken kokos briketten van de sligro gehaald welke in de aanbieding waren. De zakken die in de aanbieding waren zagen er anders uit dan normaal.


Het waren papieren zakken zonder plastickzak erin en ze waren ook groter dan de oude zakken. Er lag nog een oude zak waarvan de buiten zak (papier) was gescheurd de binnenzak was nog heel. Deze briketten zijn verpakt in een papieren zak, maar deze is. Ik woon in een rijtjeshuis, en de rook die van de briketten af komt als ik ze. Ik laat een collega de sligro kokosbriketten meebrengen.


De keuze van je brandstof hangt af van je doel. Zo wordt houtskool in no time heet en kun je hiermee op hoge temperaturen dunne stukken vlees garen. Houtskool brandt sneller op dan briketten , die langer de temperatuur vasthouden. Daarom zijn briketten beter geschikt wanneer je langer wilt garen op wat lagere temperatuur. De brandstoffen briketten en houtskool hebben allebei hun voor- en nadelen.


Houtskool wordt snel heel heet, maar brandt ook weer in een rap tempo op. Briketten ontbranden minder snel, maar blijven daarna wel langer op een constante temperatuur. Het lijkt dus wel een soort ultieme combinatie van alle voordelen van houtskool en briketten , maar dan met nóg meer voordelen. Oh ja, en kokosbriketten verbranden geurloos.


Ben je vergeten briketten te halen of beschik je liever over een ruime voorraad houtskool in de zomer? In beide gevallen hebben wij jouw barbecuebrandstof in onze webshop beschikbaar, klaar voor snelle bezorging. Datzelfde geldt voor al het andere dat je nodig hebt voor je barbecue, inclusief barbecues zelf. De briketten gloeien zeer gelijkmatig en langdurig, en behouden de ideale verbrandingstemperatuur. Zo doe je extra lang met je pak van kg.


Bovendien geven de briketten geen geur of smaak af, en hoef je blijft er geen as achter dat je later op je vlees terugvindt. Gebruiksgemak ontmoet duurzaamheid. Houtskool en briketten koop je bij Praxis Alles wat je nodig hebt voor de BBQ vind je bij Praxis, van goed barbecue gereedschap tot aanmaakblokjes, houtskool en briketten.


Als straks het mooie weer komt, kun je er maar beter een voorraad van in huis halen. Bestel je houtskool of briketten eenvoudig online bij Praxis en vergeet de aanmaakblokjes. VuurRook is een Team van enthousiaste mensen, met een enorme passie voor BBQ-EN, Roken , worstmaken en ChuckWagon Cooking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts