vrijdag 18 oktober 2019

Solitair boomkwekerij

Solitair levert planten aan gemeente- en stadsbesturen voor het (her)-inrichten van pleinen, straten of parken. U werkt aan een openbaar groenproject? Bij Solitair vindt u een aanbod dat uw verwachtingen overtreft.


Ook collega-boomkwekerijen zijn uiteraard welkom op onze kwekerij. Solitair delivers plants to municipal and city governments who wish to (re)decorate squares, streets or parks.

Are you working on a public landscape project? Solitair can offer an assortment of plants that will, no doubt, exceed your expectations. Other nurseries, too, are very welcome at our site. Het woord zegt het al, solitaire coniferen zijn coniferen die los van elkaar staan.


Deze coniferen zijn er in diverse vormen zoals zuilvorm, kegelvorm, treurboom, piramidaal en met opgaande takken. Deze coniferen kom je tegen in zeer verschillende tuinen maar ook langs opritten of in grote potten bij voordeuren. Een solitair is een grote heester die een bijzonder karakter uitstraalt.

De stam en vertakking is niet aan regels gebonden maar is uniek per plant. Onderstaande beelden geven een kleine greep uit ons assortiment meerstammige bomen en solitaire heesters. Boomkwekerij van Laak kweekt sierheesters, solitairen , meerstammige boomvormen, meerstammige struikvormen, een klein assortiment groenblijvende solitairen en hoogstammen in de volle grond. De kwekerij bestaat inmiddels al meer dan jaar.


Door de jaren heen zijn we ons steeds meer gaan specialiseren. In het hart van Brabant, aan de oevers van de Dommel, is Boomkwekerij Vullings in Sint-Oedenrode(Gemeente Meierijstad) eind jaren begonnen met het kweken van bomen. Op hectare leemhoudende zandgronden kweken wij op duurzame wijze laanbomen, sierbomen en solitaire struiken. Tevens kunnen wij ook gevraagde bomen voorzien van een vers leirek. Bezoek onze 4hectare tellende kwekerijen met meerstammige bomen, klimbomen, laan- en parkbomen, karakteristieke bomen en solitair heesters.


Boomkwekerij Ebben is gespecialiseerd in meerstammige bomen, klimbomen, laan- en parkbomen, karakteristieke bomen en solitair heesters. Snelgroeiende hoge boom van zo'n à meter hoog. Rechte stam en goed windvast. Coniferen zijn er voor meerdere toepassingen.


In mei-juni zeer aparte geel-groene, tulp-vormige bloemen. Deze vallen jammer genoeg niet zo op door het dichte bladerdek.

Start Cataloog Amelanchier Lamarkii. Solitairen en coniferen zijn twee verschillende groepen. Met solitaire beplanting wordt beplanting bedoeld die niet gegroepeerd staan. Vanaf de boomkwekerij leveren we onze taxussen rechtstreeks aan hoveniers, de groothandel in binnen- en buitenland en particulieren. Op onze boomkwekerij staan solitaire , haagplanten, bollen, blokken, kegels en pyramide taxusvormen.


Boomkwekerij Spierings is een familiebedrijf dat gevestigd is in Best, gelegen tussen Eindhoven en ’s Hertogenbosch. Ons bedrijf telt zo’n hectare vollegronds kwekerij, met onder andere haagplanten, haagelementen en solitaire planten. Diversiteit gekweekt met liefde voor het vak.


Op meer dan 1hectare kweekt Boomkwekerij De Bruyn bomen, coniferen, solitairen en grote heesters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts