donderdag 2 juni 2016

Hoe vang je fruitvliegjes

Verken Vang vanuit een vakantiehuis. Nu eenvoudig online boeken! De leukste design hoesjes met de gaafste prints vind je in ons grote assortiment.


GSMpunt zorgt voor een snelle levering en goede service. U betaalt geen verzendkosten. Koop nu en bespaar geld vandaag. Profiteer van deze aanbieding! Al een paar weken had ik last van fruitvliegjes in de keuken.


Wat ik ook deed (poetsen, fruit in de koelkast bewaren), niets hielp. Op een avond had ik voor een recept wat verse basilicum uit de tuin geplukt en de restjes in een bakje op het aanrecht laten staan. De volgende ochtend waren de fruitvliegjes verdwenen.


Ze worden veel gebruikt voor genetisch onderzoek, want hun chromosomen zijn belachelijk groot en ze planten zich voort als konijnen. Hoe vang je fruitvliegjes ? Natuurlijk geen leuk gezicht en ook geen al te fris idee want ze kunnen ook ziektes overbrengen. Waar komen deze fruitvliegjes eigenlijk vandaan?


En belangrijker nog, hoe kom je er weer vanaf? Lees hier hoe je heel goed zelf de bestrijding kunt doen, gebruikmakend van onder andere witte wijnazijn. De larven van een fruitvliegje helpen bij het opruimen van organisch materiaal en hebben dus een duidelijke rol in ons ecosysteem. Fruitvliegjes zijn niet schadelijk voor mensen, dieren of planten.


Zelf gebruik ik de methode met het afwasmiddel. Hier ben je namelijk zo mee klaar en de fruitvliegjes komen er vanzelf op af. Op het moment van schrijven heb ik net weer een nieuwe fruitvliegjes val geplaatst en er zit er alweer een aantal in. Je kan je voorstellen hoeveel dat er aan het einde van de dag zijn.


LET OP: je wilt fruitvliegjes niet je woonkamer in lokken! Zet de fruitvliegjesval dus in een uithoek van je woning en zet hem buiten zodra je van de fruitvliegjesplaag verlost bent. Zodoende hebben fruitvliegjes geen reden meer om binnen te komen en voorkom je dat je juist extra fruitvliegen naar binnen lokt. Hoewel ze gemiddeld maar twee weken leven, grijpen ze elke kans aan om zich voort te planten en honderden eitjes te leggen.


Hoe vang je fruitvliegjes

Zet de val op een plek waar fruitvliegjes zitten. De geur van je aas zal door het gaatje komen en daar komen ze vanzelf op af. De vliegjes kruipen door het gaatje en smullen daar van je aas, maar kunnen de uitgang niet meer vinden. Soms zul je na een paar uur al tientallen fruitvliegjes in je glas hebben! In de planten, op de fruitschaal.


Je weet wel, het zijn die hele kleine vliegjes. Maar wat zijn het voor beestjes? Ze kunnen weinig kwaad die fruitvliegjes. Hoe krijg je ze het beste weg? Ook altijd last van die vervelende fruitvliegjes ? Dit is DE manier om de overlast enorm te verminderen.


Hoe vang je fruitvliegjes

Dus wil je fruit vliegjes vangen bekijk deze video. Vang de fruitvliegjes met een val (eerder op deze website beschreven), of vang ze door het gebruik van een fles wijn. Als ze leuk rondvliegen door je keuken is dat natuurlijk erg vervelend. Je wilt daar zo snel mogelijk van af.


Allereerst is het natuurlijk raadzaam om de hoeveelheid van deze beestjes drastisch te voorkomen. Je moet dan goed opruimen en voedselresten verwijderen. Voor de fruitliefhebber is de lente vaak de start van fruitvliegjesellende. Ze zijn met veel, je krijgt ze niet weg en je hebt geen al te frisse indruk van je fruitschaal.


Hoe vang je fruitvliegjes

Hoe dan ook is de kans zeeeeeer groot dat vliegjes afkomstig zijn uit de potgrond van je kamerplanten! Gelukkig zijn er prima methodes om fruitvliegjes te vangen. Naast azijn lok je fruitvliegjes ook heel goed met (over)rijp fruit of. De fruitvliegjes zitten niet voor niets in uw huis: de vliegjes komen namelijk af op een bepaalde bron. Vaak is dit rottend voedsel of (oud) fruit.


Het is belangrijk de bron van de fruitvliegjes in uw huis te ontdekken en deze te verwijderen, zodat deze bron van de fruitvliegjes niet langer nieuwe fruitvliegjes kan aantrekken. En hoe kun je fruitvliegjes vangen, verjagen of verdelgen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts