woensdag 8 juni 2016

Groentetuin beginnen

Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Zelden kan je een moestuin beginnen op een plek die helemaal ideaal is voor groenteteelt. Het goede bericht is, dat je minder ideale omstandigheden bijna altijd kunt verbeteren.


Daarom beginnen de meeste tuinders al in het late najaar met het omspitten van de grond. Want alleen dan kan je - als het weer meezit - al vroeg in het voorjaar beginnen met de rest van het (vele!) werk.

En vergis je niet: dat moet dus elk jaar weer opnieuw. De hele riedel weer van voren af aan. Houd het overzichtelijk door klein te beginnen. Geef groenten in pot water in een schaal onder de pot. Zaai nooit twee jaar achter elkaar een groente op dezelfde plaats.


Bescherm je planten met cloches bij onverwachte nachtvorst. Bekijk de blogs van Michel voor meer handige tips voor de moestuin.

Gebruik de vele tips en artikelen over het zaaien en planten van groenten en fruit. Geniet van je oogst als een volleerd tuinder. Elk jaar verhuis je een groep naar het volgende bed.


Dat doe je in een bepaalde volgorde: zo moet een bed voor kolen veel voedingsstoffen bevatten. Wortelen en aardappelen hebben het minste nodig. Als laatste zet je peulgewassen in het be die zorgen weer voor voldoende stikstof in de gron waarna je opnieuw kunt beginnen met kolen.


Een eigen groentetuin bouwen? Dat kan in de tuin, op je balkon, vensterbank of dak! Hier vind je een stappenplan met tips om je groentetuin te beginnen. Niet met het unieke Makkelijke Moestuin-systeem en de bijbehorende app. In minuutjes per dag altijd een goede oogst!


Een moestuin beginnen Moestuinen heb je in verschillende soorten en maten. De een heeft een moestuin van 200mof groter ergens bij een volkstuinvereniging, terwijl de ander het doet met een aantal bakken op het balkon. Voordelen van de moestuin Het houden van een moestuin heeft diverse voordelen.


Het hoeft niet elke dag te zijn, maar een à twee keer in de week wel.

Jonge plantjes kunnen snel uitdrogen als het te droog is, slakken of vogels kunnen schade aanrichten als we niet opletten, enzovoorts. Beginnen met tuinieren is een hels karwei wanneer je niet goed weet hoe te starten. Er zijn veel ideeën maar nog meer vragen, onwetendheid mag je zeker niet onthouden om deze fijne hobby aan te vatten.


Een goede start nemen Bij het telen van groenten is er toch enige voorbereiding nodig om een teelt op te starten. Hoe groot moet het perceel zijn? Ben jij van plan een moestuin te beginnen ? Handige tips en artikelen voor beginners (en gevorderden).


Je hebt de juiste plek voor je moestuin gevonden, de maat bepaald en de grond getest en nu komt de vraag: wat te telen? Heb je zélf een grote tuin? Een stuk van 10xmeter of 4xmeter geeft direct al een fantastische oogst. Bij een moestuincomplex in de buurt kun je altijd kijken of je een stukje grond kunt huren. Er kunnen nog kosten bijkomen zoals inschrijfgel water of electra.


Als je een moestuin wilt beginnen en je hebt alles wat je praktisch nodig hebt klaarliggen zoals gereedschap, zaden, gieters etc. Het is namelijk essentieel dat je weet welke zaden je op het juiste moment moet zaaien zodat je een goeie oogst hebt! Daarom nu dit stappenplan: beginnen met een moestuin in stappen volgens Tuinenbalkon. Bij bestellingen van boven de euro nemen wij de verzendkosten zelfs voor onze rekening.


Binnen tot werkdagen ontvang je de zaden al in huis, en kun je gaan beginnen met zaaien! Mocht je nog vragen hebben over ons assortiment of over de makkelijkste groenten om mee te beginnen , neem dan gerust contact met ons op. De redactie van Moestuinboeken. Onderaan deze pagina een selectie van het beste boek van elke categorie.


De titels zijn voorzien van een korte recensie, klik verder voor meer informatie op de link, of gebruik het menu voor de andere categorieën. Waarom een eigen moestuin beginnen ? We eten asperges met kerst, in het voorjaar eten we sinaasappels en het hele jaar broccoli en tomaten. Met een eigen groentetuin is dat wel anders, dan eet je niet alleen supergezonde groenten, je eet ook weer echte seizoensgroenten.


Hoe leg je een moestuin aan? Om te kunnen genieten van groenten uit eigen tuin hoef je heus geen enorme lap grond te hebben of een volkstuin te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts