woensdag 29 juni 2016

Zonnebrand met deet erin

Bescherm je gezicht tegen UV-straling. Ontdek onze producten met SPF. Voor een gezonde en mooie huid! Bekijk nu de mooiste zonnebrand. Deze lotions zijn goed voor jou en goed voor de natuur!

Bestel natuurlijke verzorgingsproducten snel en veilig via onze website. Insectenwerende middelen (repellents) met DEET zijn effectief tegen stekende insecten, in mindere mate ook tegen teken. Ze zijn voor het insect zeer onaangenaam.


Breng een insectenwerend middel aan op alle onbedekte huid. Wanneer je zonnebrandcrème en antimuggenmiddel als DEET tegelijkertijd nodig hebt, smeer de middelen dan niet tegelijkertijd op. Zo verliezen ze allebei hun werking.


Begin met de zonnebrandcrème, wacht een uur en smeer dan met DEET. Let op: DEET is niet waterproof, smeer je na contact met water opnieuw in.

Bij gebruik in de zon: eerst zonnebrand opdoen en dan een half uur later DEET aanbrengen (niet andersom!). Zonnebrand met DEET erin zijn in Nederland nog niet verkrijgbaar. Aangezien je DEET minder vaak hoeft op te smeren dan zonnebrand , moet je bij deze producten goed op letten. Vakantie en zonnebrand Hoera, het is vakantie!


Geniet daarvan maar wees verstandig en bescherm uzelf en uw kinderen tegen de schadelijke effecten van de zon. Deet is een bekend ingrediënt voor anti insecten producten. Deet heeft namelijk een zeer goede afstotende werking tegen onder andere teken en muggen. Veel verschillende merken bieden dan ook producten met deze stof aan.


Deet producten komen in meerdere vormen, zoals in stickvorm, als lotion en als gel. Tevens wisselt het percentage deet per. Ik ga maanden naar Thailan Laos en Cambodja. Er wordt deet aangeraden voor Z-OA, dat kan ik hier kopen bij bv de Kruidvat of (duurder) van CarePlus.


MAAR, kan ik dat in Z-OA ook gewoon kopen? Zo niet, hoeveel ml heb ik dan nodig voor maanden? En, heeft er iemand ervaring met drogistmerk spray vergeleken met Care Plus?


Hoe kunt u deze combinatie het beste aanbrengen? DEET van tot , deet als spray, lotion of gel joho.

Middelen met DEET zijn als jaren de best geteste, (niet andersom!). Het GGD heeft een proffesionelere uitleg: Wanneer u zonnebrandcrème en DEET (anti-muggenmiddel) nodig heeft, smeer beide middelen dan niet tegelijkertijd op. Beide middelen verliezen dan hun werking.


Breng net genoeg aan om de huid te bedekken, niet overdadig insmeren. Voorkom contact met lippen, ogen, open of geïrriteerde hui zoals door de zon verbrande huid of wondjes. Afspoelen met water als er per ongeluk wel DEET op gekomen is. Was je handpalmen nadat je DEET hebt aangebracht, zodat het niet per ongeluk in je mond of ogen komt. Gebruik na het zonnen een goede aftersun van Care Plus.


Er zijn veel producten te koop met DEET. Zoals lotions, gels, sprays en sticks. Hoeveel DEET erin zit, verschilt per product. Wij raden u aan om producten met een sterkte van tot DEET te gebruiken.


Als je veel zweet, of gaat zwemmen zul je sowieso regelmatig opnieuw DEET moeten aanbrengen en is een product met een laag percentage aan te raden. Tijd om hele dag in de zon door te brengen. Maar hoe zit het met zonnebrand en tere kinderhuidjes? Trouwens: onze eigen huid kan ook wel wat advies gebruiken!


Deet of andere repellent) aanbrengt. Het aanbrengen van een insectenwerend middel samen met een zonneproduct vermindert de efficiëntie van zonnefilters. Bij DEET werd een vermindering van de zonneprotectiefactor (SPF) met gemeten. Gebruikte die van Weleda maar die bestaat helaas niet meer. Daarnaast moeten fabrikanten ook nog eens rekening houden met het teruglopen van de factor wanneer zij hun product labelen.


Het verplichte houdbaarheidssymbooltje geeft dit aan: een potje met 24M erin is geeft aan dat het product na openen twee jaar houdbaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts