woensdag 30 augustus 2017

Foto steenmarter

Foto steenmarter

Beliebte Poster für deine Bilderwand. Vrouwtjes wegen tot kilo. Steenmarters hebben een heel eigen “huppelende” manier van lopen. Ze kunnen goed klimmen en maken sprongen tot meter hoog.


Foto steenmarter

Ook zijn steenmarters erg flexibel en kunnen ze in kleine gaten (tot centimeter in doorsnee) kruipen. Zie hierboven foto ’s van de steenmarter in zijn natuurlijke omgeving. Ook valt een steenmarter , uit zich zelf, nooit een hond of kat aan. De meeste slachtoffers vallen echter door het verkeer en door dat mensen ze illegaal doden.


Een steenmarter lijkt op een poes maar is veel slanker en heeft een specifieke manier van lopen. Een marter huppelt wat meer. De steenmarter jaagt op kippen en ander pluimvee, dit tot ergernis van (hobby)pluimveehouders. Daarbij is een aantal van vijf tot tien kippen per nacht niet ongewoon. Het algemene uitzicht van een steenmarter oogt daardoor bleker.


De neuspunt van de steenmarter is ook meestal vleeskleurig terwijl die bij boommarter doorgaans zwart is. Tot slot staan de oren bij de steenmarter wat verder uiteen. Op deze manier kunt u ze verjagen! Ook zien we meer de sporen van nagels en niet de sporen van de kussentjes die een kat en een marter hebben. In Nederland komt de steenmarter het meeste voor in het oosten van het land.


Sporen van een steenmarter die onder een motorkap heeft gezeten, herkent u aan de krassen op de motor en de beten in de slangen. Bovendien heeft het diertje een specifieke en kenmerkende wijze van uitwerpselen waardoor dit redelijk eenvoudig te herkennen is. Dit komt omdat dit dier graag vlakbij mensen is. In grote gedeeltes van Europa komt de steenmarter voor. Dit kan een tijdelijke oplossing bieden, maar je auto is op die manier niet volledig beschermd.


Hoe krijg je een steenmarter op de foto ? Zelf vind ik steenmarters en boommarters prachtige dieren die ik altijd al heb willen fotograferen. Nou daar zijn verschillende methodes voor:-De eerste methode is dat je een steenmarter lokt naar een bepaalde plek met lokaas. Voorkom overlast van steenmarters, met onze top kwaliteit producten voor de afweer van marters.


Nieuwe gebruikers profiteren van korting. Wanneer een steenmarter voor een langere periode of met regelmaat op dezelfde plaats verblijft, veroorzaken steenmarter uitwerpselen een zeer indringende geur. De geur van steenmarter uitwerpselen is dan veelal in de ondergrond (bijvoorbeeld dakbeschot) gedrongen, zodat de stank niet kan worden verwijderd met een normale reiniging.


En ook als je geen last hebt, wil je er natuurlijk geen. Ook om te voorkomen dat er een (nieuwe) steenmarter bij je intrekt, een paar. Als je een steenmarter in huis hebt, sluit de marter dan niet in. Laat de vermoedelijke hoofdtoegang daarom nog even open. Foto over Het detail van jonge steenmarter.


Deze zogenoemde dagrust-plaatsen worden afwisselend gebruikt. Dit kan ook de reden zijn dat u niet permanent geluidsoverlast heeft. De territoria waarin de steenmarter leeft kan behoorlijk variëren.


Foto steenmarter

De vacht is chocoladebruin met een roomgele keelvlek. De boommarter heeft een lange volle staart. Ook vind u daar een schema van de vastgestelde dagrustplaatsen en welke voorkeur voor dagrustplaatsen zijn van de steenmarter. Klik op de foto voor vergroting.


Gebruikt u onderstaande steenmarter auto producten om de beestjes uit uw auto te krijgen, heeft u eerder last van steenmarters in uw auto geha pak het dan goed aan, en gebruik altijd een spray in samenwerking met een verjaagsysteem. Steenmaters zijn namelijk honk vast en komen vaak weer terug op dezelfde plek. Zoals eerder vermeld laat een steenmarter geursporen na om hun territorium af te baken. Een auto die door een steenmarter is bezocht bevat geursporen van die marter. Komt deze auto een buurt verderop te staan.


Dan bestaat de kans dat de auto in een territorium staat van een andere steenmarter. Hij heeft het formaat van een huiskat maar dan met veel kortere poten. Door zijn grote aanpassingsvermogen komt hij in vrijwel alle leefgebieden voor, maar de laatste jaren wordt hij steeds meer gezien in bewoonde gebieden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts