woensdag 16 augustus 2017

Vrouwenhuis zwolle

Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken. Lees echte reviews en boek nu! Snel, eenvoudig, gemakkelijk.

Reserveer online, laagste prijzen. Rondleidingen kunnen op verzoek ook in de Engelse of Duitse taal gegeven worden. Wilt u een rondleiding boeken, neem dan contact met ons op via deze pagina. Bekijk de rondleidingen en theaterrondleidingen die je voor je groep kunt aanvragen.


De aankleding en inrichting van de vertrekken tonen nog steeds de verschillen tussen arm en rijk. Maar tegenwoordig drinken de bejaarde inwoners net zo goed thee en koffie, wat vroeger alleen kon als je heel rijk was. Je leert Zwolle pas echt kennen door een stadswandeling.

Zo kom je langs de vele mooie gebouwen die Zwolle biedt, maar leer je ook veel over de geschiedenis van de stad. Hieronder is een overzicht te zien van alle stadswandelingen (diverse aanbieders) van Zwolle. Ze laat je de bijzondere rijksmonumentale interieurensembles zien en vertelt boeiende verhalen over de vrouwen die hier ooit woonden. Na de rondleiding in de poort struint u met de gids door de oudste straten van Zwolle.


U krijgt informatie over het rijke Hanzeverleden van Zwolle. Hier drinkt u eerst een kopje thee in de Pronkkamer waarna u een rondleiding krijgt door dit bijzondere woonhuis. Dit biedt bezoekers de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de authentieke kamers van het voorname huis. In the heart of Zwolle lies an interesting building.


It is a testimony of humanity, care for elderly and the reminder that nurture should be provided to anyone in need of it. The building is referred to as Women’s House and it once was a free home for poor elderly women. Vergelijk dan accommodaties in Nederland. Ben je nog aan het oriënteren?


Hier vind je alle overnachtingsmogelijkheden in Overijssel. Zwolle heeft in het verleden veel meer hofjes of armenhuisjes gehad dan algemeen bekend is. De oudste particuliere woonvoorziening voor behoeftige oudere, het St.


Wat te doen in Zwolle , Nederland.

Al dan niet samen met bewoonster Sientje Jansen, vertelt zij u alles over het leven in dit unieke. Alle Rijksmonumenten van Nederland. Houd er rekening mee dat openingstijden op speciale dagen en feestdagen kunnen afwijken van wat hier wordt weergegeven.


Aleida Greve was de dochter van de eigenaar van bierbrouwerij De Gouden Kroon in de Voorstraat. De beste musea in Zwolle , Nederland. Vrouwenhuis in Zwolle vinden met Rijksmonumenten.


U neemt een kijkje in dit hofje. Het hele jaar door organiseert ErUit wandelingen door de binnenstad en verschillende stadsparken in en rond Zwolle. Kijk in onze agenda voor een overzicht van alle activiteiten en schrijf u in! Deelname aan een van de activiteiten uit onze agenda kost € - per persoon. Tijdens vier theaterrondleidingen om 19.


Ooit zagen de oude bejaarde vrouwen en juffers, vanuit hun riante onderkomen, het water van de Grote Aa, voor hun huis, de binnenstad van Zwolle instromen. Schepen beladen met goederen kwamen hier de stad binnen en voeren hun huis voorbij. Voor zover beken bestonden er al dergelijke huizen vanaf de 15e eeuw.


Hofjes waar armere ouderen voor zichzelf zorgden, zijn ouder en dateren uit de 13e eeuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts