maandag 28 augustus 2017

Jasmijn plant

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Buitenplanten vanaf € I. Winterjasmijn is echter een mooiere naam voor deze charmante winterbloeier. Het is een makkelijke plant die zowel in de zon als in de schaduw groeit.


Wat doe ik als Toscaanse jasmijn last heeft van luis? Ze kunnen last krijgen van schildluis, wat zich laat zien als een plakkerige glanzende laag op het blad.

Deze plant is echt een aanwinst in je tuin. Geef jasmijn een lichte, maar niet al te zonnige standplaats. De bloeiende plant is een snelle groeier die het liefst een iets vochtige kluit heeft, maar niet tegen een voetbad kan. Eens in de twee weken plantenvoeding geven helpt jasmijn voldoende groei- en bloeikracht te houden.


Plant jasmijn dichtbij je huis, op de binnenplaats of langs het toegangspad om van de heerlijke geur te genieten en de vlinders die de jasmijn aantrekt goed te kunnen zien. De bloei van dit soort jasmijn is al vanaf december tot februari. De bloemen staan verspreid over de takken heen, zijn klein en hebben een vrolijke witte kleur.


Tijdens de bloei zit er nog geen blad aan de plant , de bloemen bloeien dus gewoon op de vierkante, donkergroene takken.

Word deze jasmijn te groot dan kunt deze snoeien na de bloei. De toscaanse jasmijn bloeit van mei tot september met talloze witte stervormige bloemetjes. De nieuw uitlopende takken krullen langs een gaaswerk of schutting omhoog, gaan zich niet binden aan een muur.


De sterjasmijn in bladhoudend. Prachtige plant en een sierlijke waarde! Bij strenge winters afdekken tegen de vorst. Typisch voor deze jasmijn zijn de witte, heerlijk geurende bloemen die de plant vanaf het begin van de zomer tot in de herfst draagt.


De grootbloemige jasmijn en de Arabische jasmijn worden gekweekt voor het maken van absolues die worden gebruikt in parfums. De laagste prijs op Beslist. Een nachtvorst kan de plant wel verdragen, maar de ideale temperatuur om te overwinteren is in een omgeving boven het vriespunt.


Daarom is de Arabische jasmijn ook een echte kuipplant te noemen, maar kan ook goed gebruikt worden als klimplant. Alles over de verzorging en het onderhoud van een jasmijn plant. Bekijk het overzicht en lees handige tips en adviezen. Vorige Artikel van Volgende.


Aantal Voeg toe aan winkelwagen. Gewone jasmijn is redelijk winterhar zeewind tolerant, verdraagt luchtvervuiling, heeft weinig last van ziektes , lokt bijen en vlinders. Er wordt op het gebied van inkoop van duurzaam geteelde bloemen en planten, afvalscheiding, energiebezuiniging, groene stroom, vervoer en schoonmaakmiddelen.


Let op: de jasmijn heeft een natuurlijke groei en hoeft in principe niet gesnoeid te worden.

Als je TE drastisch snoeit breng je de plant in problemen. Jasmijn plant online kopen? Het snoeien van jasmijn is gemakkelijk en, als het om planten gaan, is jasmijn niet bang om regelmatig gesnoeid te worden. De jasmijn heeft moeite met herstellen en kan hierdoor doodgaan.


Bent u hier via een pagina in terechtgekomen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts