dinsdag 15 augustus 2017

Mol wegjagen

Er zijn allerlei methodes om mollen te verjagen, te vangen of te doden. Vroeger werd door boeren en mollenvangers vaak het mollen scheppen toegepast. Hierbij is veel concentratie en geduld nodig en tevens komen mollen hierbij vaak om het leven wanneer de mol bij het uitgraven met de schep geraakt wordt.


Mollen vangen kan met behulp van mollenklemmen of met een mollenval. U kunt natuurlijk ook op een diervriendelijkere manier de mollen in uw tuin verjagen. Welke manier u ook kiest, de mol zal hoe dan ook uw tuin verlaten dood of levend. Wanneer u mollen in de tuin heeft, zoek met uw hand een van de ingangen op (daar waar de hoop op het gras ligt), Steek er een stuk slang in van ongeveer cm. Laat de helft eruit steken, zodat hij wind opvangt.


Door het gieren kan de mol zich niet meer goed bewegen. De mol moet het van zijn gehoor hebben. Je kunt drie strategieën kiezen om mollen te bestrijden: voorkomen, wegjagen of vangen. Mollen kunnen inderdaad tuiniers tot waanzin drijven.


Mol wegjagen

Balkonhouders hebben op dit vlak een natuurlijke voorsprong. Omdat dit toch een vrij veelvoorkomend probleem is zetten we wat nog wat meer tips op een rij om de mol te verjagen zonder hem te doden. Om een mol op een dier- en milieuvriendelijke manier uit je tuin verjagen (wist u trouwens dat de mol een beschermde diersoort is in sommige landen in Europa?), dus zonder klemmen of vergif, dan hebben wij enkele alternatieve methodes voor u. Mollen schijnen een hekel te hebben aan het fluitende geluid dat de wind in lege flessen maakt.


En dan wil je natuurlijk korte metten maken met de mol. Voor we het hebben over de drie methoden om mollen te bestrijden, zijn er eerst een paar dingen die je over de mol moet weten. Enkele mollenweetjes… Een mol is klein. Mollen hebben geen oren: ze werken via trilsignalen. Zodra de mol actief is kan je met een schop de mol snel uit de grond steken.


Mol wegjagen

Dit vergt enige ervaring en snelheid. Geef hem tijdig een tik tegen de neus met de schop of een hamer om hem snel dood te maken. De nachtmerrie voor elke gazonliefhebber is een kolonie mollen. In tuincentra kun je hiervoor speciale mollenvallen kopen die je helpen om de mol te vangen, zonder deze dood te maken. Je plaatst de triller in een mollengang.


Om ervoor te zorgen dat de mol niet gewend geraakt aan de trillingen, werkt het toestel met verschillende frequenties. Werken huis-, tuin- en keukenmiddeltjes om een mol te verjagen? Als de mol de trillingen voelt, houdt ze zich stil. Je kan mollen wegjagen met vieze geuren. Zo zullen zij zich zeker bedenken wanneer ze Kruisbladwolfsmelk of de Keizerskroon ruiken.


Mol wegjagen

Het wegjagen van mollen met beplanting is een goede optie, omdat deze planten de tuin verrijken. Je voegt dus iets toe aan de tuin en houdt tegelijkertijd de mol op afstand. Komt nu de mol door de gang omhoog dan duwt hij de grond tegen het vergrendelingsplaatje.


Deze buisvormige mollenkooien zijn voorzien van een deurtje dat dichtklapt zodra de mol in de kooi loopt. Het voordeel van deze methode is dat je de mol levend kunt vangen en dat je het beestje niet hoeft te doden. Nadeel is dat je de vangkooi dagelijks moet controleren want een mol heeft een snelle stofwisseling en kan niet al te lang zonder eten. Wat is een mol Een mol is beestje van ongeveer tot centimeter lang en weegt meestal tot 1gram. Het leven van de mol vindt voornamelijk ondergronds plaats in gangenstelsels die zelf door de mol worden gegraven.


Allemaal molshopen in je tuin? Dat kan niet de bedoeling zijn. Bestrijd mollen en marters in je tuin met speciale producten van Welkoop in de vorm van een spray of protector.


Sprays kun je gemakkelijk aanbrengen op de plekken waar je geen mol of marter wilt hebben. Uiteindelijk bemerkte ik dat hij de mol niet langer enkel tussen de haagplanten bleef maar ook schade begon aan te richten aan het gazon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts