donderdag 3 augustus 2017

Buxus planten kopen

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Past in elke tuin, sterke plant. Het tuincentrum dat thuisbezorgt! Zoek naar buxus planten kopen op de nieuwe KensaQ. Hagen, zo bij u thuisbezorgd.


Topkwaliteit Haagplanten van onze eigen kwekerij in Udenhout.

Binnen werkdagen geleverd. Kies bij uw bestelling iets hogere planten dan de uiteindelijk gewenste hoogte. Het is echter wel een langzamere groeien. Buxus van alle merken op beslist. Al met al zijn buxussen zeer makkelijke planten die altijd iets toevoegen aan het gezicht van de tuin.


De sterke eigenschap van de buxus maakt het ook een ideale potplant. De buxus en de alternatieven voor buxus worden in de meeste uitvoeringen in pot geleverd en kunt u het hele jaar door aanplanten en kopen. Daarnaast zijn er een aantal planten verkrijgbaar met blote wortel of met kluit.

Deze planten kunt u aanplanten in de periode tussen medio oktober en april. Als u de buxus echter in de wintermaanden plant, zal hij tegen de tijd dat het zomer is stevig in de grond geworteld zijn. Wilt u toch een buxus kopen in een andere tijd van het jaar, kies dan voor een buxus in een pot. Indien u uw buxus niet direct gaat planten na levering moet u de wortels bedekken met aarde en goed nathouden met een.


Bij het planten van de buxushaag adviseren wij om gebruik te maken van Pokon buxusgrond. Deze grond is afgestemd op de behoeftes van de buxus. De grond bevat extra magnesium, wat zorgt voor een gezonde haag met diepgroene bladeren.


Voor een rechte haag raden wij aan om gebruik te maken van een draad dat je tussen twee palen spant. Zodra de planten gaan uitlopen, is het te laat om wortelgoed te planten , de kans is dan groot dat de buxus niet aanslaat. Kies in de rest van het jaar voor de buxus planten in een pot. Het aantal planten per meter is afhankelijk van de maat van de plant. Wij adviseren de buxus tweemaal per jaar te snoeien voor een mooi strak haagje.


Goedkoopste landelijke bezorging in heel Nederland. Bespaar tot wel via kiesproduct. Ik bied dit aan omdat we aan een tuinverbouwing gaan beginnen. De planten zijn in goede staat. Geen buxusrupsen aanwezig.


Gooi wat losse grond terug en gooi er per meter ongeveer liter bemeste tuinturf bij.

Leg de planten op gewenste afstand erin. Zet de planten overeind en trap de gleuf dicht. Tip : snoei buxus alleen bij donker weer dat voorkomt verbranding van de onderliggende jonge blaadjes. Door het Nederlandse zeeklimaat kan deze heester hier wel op een zonnige plek staan, maar kies het liefst voor een plek met halfzon (= halfschaduw).


Sommige planten hebben van zichzelf zo’n prachtige, heldere vorm dat niemand de neiging heeft daar nog iets aan te veranderen. Andere planten vinden we pas extra mooi als we ze zo’n vorm hebben gegeven. Planten die zich dat zonder problemen laten welgevallen zijn o. Uitgebreid aanbod aan buxus planten bij Fleurdirect.


Er bestaan echter wel 2verschillende soorten buxus planten. Er zijn losse planten die worden gebruikt voor hagen maar ook gesnoeide vormen die kunnen worden gebruikt als accent op het einde van een haag, in een border of in een pot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts