maandag 7 augustus 2017

Gele mosterd

Voor een schoonheid die de tijd weerstaat: een jonger ogende huid dankzij onze wetenschap. Ontdek onze collecties op basis van waardevolle bronnen: platina, kaviaar en goud. MGC Derma Oogcrème verzorgt de tere huid rond je ogen effectief. Bestel je natuurlijke huidverzorging snel en veilig op onze website.


Het resultaat is een snelle grondbedekking, de plant vormt een breed gewas waardoor het onkruid goed onderdrukt wordt.

Zo groeit het gewas snel met een vlotte bodembedekking en kan het dus in een korte tijd veel organisch stof produceren. Gele mosterd maakt minder wortels aan dan bladrammenas. De gele mosterd rassen van Vandinter Semo zijn goed resistent tegen bietencysteaaltjes.


Onder gunstige omstandigheden produceert het gewas in korte tijd een grote hoeveelheid organische stof. Als je grove mosterd bekijkt zijn de witte zaden daarin de zaden van de gele mosterd plant. De donkere zaden in deze mosterd zijn zaden van zwarte mosterd (Brassica nigra).


Zwarte mosterd (Brassica nigra), eveneens een kruisbloemige, in hetzelfde geslacht als diverse koolsoorten, zoals bloemkool, boerenkool, spruitjes.

Zeer geschikt als groenbemester. Voor zaadwinning (om mosterd van te maken) in april zaaien, de oogst is dan in september. Bij zaaien in maart tot en met augustus: maai de planten voordat deze zaad aanmaakt. SALOON PLUS Een groenbemester met een zeer hoge slagingskans, snelle beginontwikkeling, hoge organische stofproductie én resistentie voor het bietencysteaaltje: dat is SALOON PLUS. Voor de teelt van mosterd worden andere rassen gebruikt dan voor groenbemesting.


Kan tot oktober worden gezaaid. In de winter vriest gele mosterd dood. Het heeft als voordeel dat het een snelle ontwikkeling heeft waardoor de bodem snel bedekt is. Tevens is het gewas in staat om stikstof in de bodem te binden. Afhankelijk van het ras bloeit het gewas vroeg of laat.


De kans op opslag is vrijwel nihil omdat het gewas erg vorstgevoelig is. Van nature is mosterd vatbaar voor verschillende nematoden. Alleen zure gronden zijn niet erg geschikt voor de teelt.


Kan door de hoge groeisnelheid nog laat, tot eind september, gezaaid worden. Grondsoorten Kan op alle grondsoorten verbouwd worden, maar zure grond is minder geschikt. Zaaien Vanaf begin augustus tot eind september.

Mosterd is een supergezonde toevoeging aan het eten. Er zitten allerlei belangrijke mineralen en fytonutriënten in. Er zijn gele en zwarte mosterdzaden. De zwarte worden vooral in India en het Midden Oosten gebruikt.


Deze zijn iets scherper dan de gele. Tegenwoordig haalt Abraham zijn mosterd ook in Nederland. Het is een plant die bloeit met kleine gele bloemen. Daardoor wordt het gebruikt als.


Het gewas is de laatste jaren uitgegroeid tot de meest gezaaide groenbedekker in de Benelux. In een teeltrotatie met koolgewassen wordt gele mosterd echter afgeraden, omwille van zijn gevoeligheid voor knolvoet. Het bestellen van biologische groenbemester zaden is zo gedaan!


Selecteer op deze pagina hoeveel je wilt bestellen, en plaats het product in je winkelwagentje. Bij bestellingen boven de euro betalen wij de verzendkosten voor je. Vooral de zaden en wortels zijn giftig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts