donderdag 3 augustus 2017

Lei photinia red robin

Einfach, schnell, papierlos. Bestes Late-Stage-Unternehmen ‘17. Super-Angebote für Red Robin In hier im Preisvergleich bei Preis.


Lei photinia red robin

Entdecken Sie die große Musikauswahl für jeden Geschmack online bei Thalia! U krijgt direct een bevestiging. De Photinia Red Robin is een van de bekenste groenblijvende leibomen.


In het voorjaar loopt hij uit met rode uitlopers. Een leiphotinia is vorstgevoelig. Snoeien is raadzaam om dit in het vroege voorjaar, na de vorstperiode te doen. Zo beperkt u eventuele vorstschade. De glansmispel leiboom Photinia Red Robin is een mooie wintergroene leiboom.


De leiglansmispel is een leiboom met kleinere groene bladeren met in het voorjaar prachtig rode scheuten. Het snoeien van de Leiphotinia kan tussen Juni en September. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis.


Pas na een maand verkleurt het blad weer terug groen. Wanneer u de lei photinia in de zomer snoeit blijven zich nieuwe roodgekleurde scheuten ontwikkelen en geniet u nog langer van deze rode kleurenpracht. De volledige Latijnse naam is Photinia fraseri ‘ Red Robin ’. Red Robin verwijst natuurlijk naar de rode nieuwe scheuten van deze plant. Photinia fraseri Red Robin Leiboom of Glansmispel Oorspronkelijk komt de Photinia fraseri uit het oosten en zuidoosten van Azië en de Himalaya. Door de Photinia fraseri leiboom regelmatig te snoeien is deze Glansmispel heel compact te houden.


Lei photinia red robin

In mei – juni krijgt de heester kleine witte bloemen. De bessen zijn blauw tot zwart. Glansmispel of Red Robin : Verzorging, standplaats en snoei De Glansmispel of Photinia Fraseri Red Robin is een winterharde, groenblijvende struik.


Je kunt ze kopen als heester of als boompje op stam. De Glansmispel is mooi vanwege zijn bloei, de bessen, maar vooral ook vanwege het prachtige rode blad wat in het voorjaar nieuw aan de plant komt. De Red Robin hoeft niet gesnoeid te worden, maar verdraagt het wel zeer goed. Door snoei kun je de vorm van de struik of bol op stam mooi bepalen, bovendien wordt de struik mooi dicht door snoei.


Wanneer je een haag hebt staan van Red Robin is snoeien van belang om het een mooi geheel te laten worden. Het leirek bestaat uit een ijzeren frame wat al goed begroeid is. Deze stamhoogtes wordt weinig gekweekt. Groeit op elke grond soort alleen niet op te natte grond. Het liefst in het najaar snoeien omdat de uitlopers met strenge vorst kunnen terug vriezen.


Wat zijn de kenmerken van Photinia fraseri ‘ Red Robin ’? Van nature komt de Photinia uit delen van Azië, maar inmiddels is deze plant over de hele wereld terug te vinden. Het meest opvallende aan deze boom is het rood uitlopende blad. Het heeft een felrode kleur en verkleurt in de zomer langzaam naar groen. Doordat je hem in de zomer snoeit, krijg je opnieuw jong, rood blad.


Het is een opvallend boompje dat ieder jaar prachtig uitloopt met rood blad dat naar groen kleurt. Lei Photinia online kopen. De Leiboom glansmispel (leiphotinia) is een erg mooie en populaire groenblijvende leiboom. Naast een dichte bladstructuur heeft de leiboom u in het voorjaar vuurrode bladuitlopers te bieden.


Doordat de Glansmispel leiboom is in lei vorm word gekweekt, is het snoeien iets om zeker bij te houden. Als de bomen nog jong zijn mogen ze vaker gesnoeid worden dit bevorder ook weer de groei van de jonge scheuten. Zo krijg je het lei rek eerder dicht. Het jonge blad is helder bruinrood en kleurt later naar donkergroen.


Deze Photinia verdraagt snoei zeer goe en wordt daarom vaak als haag gebruikt. Geeft de voorkeur aan een beschutte standplaats in zon of halfschaduw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts