donderdag 10 augustus 2017

Pioenroos bloeitijd

Vind bloeitijd pioenroos als je nu zoekt. De grote bloemen van de pioenroos kunnen wit, geel, roze of rood zijn. De Pioenroos is een vaste plant, die vele jaren voor een bloemenpracht in de tuin kan zorgen.


De verzorging is niet moeilijk en de bloemen kunnen ook goed als snijbloem gebruikt worden. Bloeitijd Pioenen zijn echte seizoensbloeiers en kennen een bloeiperiode van ongeveer maanden, waarbij de vroegste soorten en variëteiten doorgaans in de tweede helft van april bloeien en de laatste halverwege juni.

Verreweg de meeste cultivars bloeien eind mei, deze bloeitijd hebben wij gekenmerkt als de ‘middenperiode’. Pioenrozen zijn goede eters en prefereren zware, vruchtbare bodems. Echter, de drainage dient zo goed als mogelijk te zijn. Bemest het plantgat Het plantgat moet minstens 45cm diep en ongeveer 45cm breed zijn.


Heb je dit niet goed gedaan, haal dan de pioenroos uit de grond en plant deze nog een keer, maar dan minder diep. Een pioenroos moet voldoende licht krijgen, de oorzaak van het niet bloeien zou kunnen zijn dat de plant te veel in de schaduw staat. Zorg er ook voor dat de pioenroos ruim genoeg staat, klem ze niet in tussen andere planten.


Vanaf de zomer zijn ook de pioenen (pioenrozen) terug verkrijgbaar en zullen ze weldra weelderig bloeien in de tuin.

De bloemkleur is karmijnrood gevuld en de bloeitijd is van ca. De bladeren zijn groen en ongeveer cm. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr. De geadviseerde plantafstand is cm.


Paeonia ( Pioenroos ) bloeit niet. Het is raadzaam om een jonge pioenroos niet te diep aan te planten. Wordt er dieper geplant dan de zal de pioenroos vaak geen bloemen produceren. De herfst is het moment in het jaar om uw pioenrozen te planten. Zoals u verder op deze pagina ook kunt lezen heeft de pioenroos een jaarlijkse cyclus.


Waaronder een fase van -bloem-groei, bloei, plant-groei en rust. Het (ver)planten van pioenrozen heeft een grote impact op de pioen. De rust-fase is daarom het meest geschikt.


Bij een pas geplante of verplante pioen kan het een paar jaar duren voordat hij bloeit. Wees dus geduldig… Wil je een pioenroos verplanten, doe dat dan in oktober als de plant net in rust is. Door de pioen meteen ook te delen, zou je eerder bloei kunnen verwachten.


Op arme en droge grond geeft een pioen nauwelijks of geen bloemen.

De heerlijk geurende Pioenroos is een spectaculaire tuinplant die in geen enkele tuin mag ontbreken. Wij kweken ongeveer verschillende enkele en dubbele soorten op onze kwekerij. Van lichtpaars, roo roze, wit en tweekleurig. Bloeitijd : juni, juli (gemiddel afhankelijk van de soort eerder of later) Vaste plant, kan tot jaar op dezelfde plek staan.


Paieon was de god van de genezing in het Oude Griekenland. Sterker nog, hoe langer pioenrozen op dezelfde plek staan, des te rijker zullen ze gaan bloeien. De pioenroos staat het liefst zo lang mogelijk op dezelfde plaats. Mocht u de pioenroos toch willen verplanten, kan de bloei wel eens enige jaren op zich laten wachten.


Als de pioen op een goede plek staat, gaat hij een mensenleven mee. Zoals deze, wat is Triphena Parkin toch een bijzonder fraai gekleurde pioen. Sunsation bloeit van eind maart tot september en dat is uitzonderlijk lang voor een potzonnebloem.


Tel daarbij op dat het een compacte, stevige plant is die helemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts