donderdag 6 december 2018

Dotterbloem vijver

De grootste collectie vijverbakken hier! Vijverbakken tegen de laagste prijzen. Alle merken voor de laagste prijs. Het grootste online winkelcentrum. Bestel direct online op Beslist.

Dit is populaire en prachtige moerasplant. Een gele dotterbloem is een goede plant voor in de vijver. Een vijverplant is niet alleen mooi maar het zorgt er ook voor dat het water helder blijft, geeft schaduw in het water en is nuttig voor allerlei dieren in de vijver. Meer informatie over de dotterbloem als vijverplant is te vinden in het artikel vijverplanten planten.


Erg geschikt voor begroeing rondom de vijver. De bladeren zijn donkergroen. Witte dotterbloem (Caltha palustris “alba”) moerasplant.


Net als de goudgele dotterbloem is deze witte dotterbloem een populaire plant onder de vijverbezitters vanwege de vroege en veelvuldige bloei.

Hoewel de hoofdbloei in maart – april is, is er ook nog een late bloei mogelijk in augustus – september. De dotterbloem is een moerasplant die veel langs de waterkant is te vinden. Deze sterke plant groeit prima in de vijver maar ook in zeer vochtige grond. Het frisgroene blad is hartvormig. De plant bloeit in de vroege lente.


Prijs en aflevering is per stuks. In ondiep water blijven de bloemen boven water, het blad staat meestal onder water. Moerasplanten in de vijver. Gewone dotterbloem (Caltha palustris subsp. palustris) op SoortenBank. Dotterbloem bij de vijver.


Soms bloeit de plant nog eens van augustus tot september. Wel is de plant beschermd. Men vind deze inheemse Caltha palustris vaak langs sloten, beken en vochtige weiden.


Het is een laagblijven polvormend moerasplantje met glanzen vlezig , niervormig en licht gekarteld blad. Andere planten uit de plantengids (niet te koop in de webshop) Caltha palustris. Bemesting: Extra bemesten is volgens de literatuur niet nodig hoewel commerciële plantensites u anders willen doen geloven.


Uit het water komt voldoende.

Een helofytenfilter is een moerasachtig deel van de vijver , waar het vijverwater doorheen gepompt wordt. In het filter worden zoveel mogelijk moerasplanten geplaatst, meestal in substraat in plaats van vijveraarde. Bekende soorten moerasplanten zijn de dotterbloem , penningkrui gele en paarse lis, kalmoes en watermunt.


De zaadjes van de bloemen verspreiden zich onder andere middels het water waardoor de natuur zijn werk doet en de plant op meer plaatsen rondom uw vijver kan opkomen. Deze mooie plant groeit gemiddeld tot centimeter de hoogte in. De heldere gele bloemen van de dotterbloem zetten vochtige plekken in de tuin en de vijver in een stralend licht. Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. In de natuur kan men de dotterbloem aan de oevers van rivieren, beekjes en meertjes vinden, waar ze een wijdverspreide voorjaarsbloeier is.


Geel past echt bij de lente, en dat komt goed uit want de dotterbloem is een lente bode bij uitstek. Als ze begint te bloeien is het vijverseizoen weer echt begonnen. Zeer makkelijke plant voor op de scheiding van land en water.


Het zijn ideale planten voor bij de vijver of op andere natte plekken in de tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts