vrijdag 2 augustus 2019

Uniforce constructie

De Belastingdienst denkt daar echter heel anders over. Ook nog eens goedgekeurd door de Belastingdienst en ander instanties. Elke opdracht is mogelijk, zonder fiscaal of arbeidsrechtelijk risico. Klinkt te mooi om waar te zijn.


T- De Uniforce-constructie. Terwijl je wel volledig zelfstandig blijft. Helpt de Uniforce-constructie dan? De constructie is gelijk aan een detacheerbureau, alleen in dit geval met werknemer. Uniforce professionals zijn in dienst bij hun eigen DUBV.


De professional heeft wel de aandelen die recht geven op de winst van de BV, maar niet de aandelen met stemrecht over het aanname- en ontslagbeleid van de directeur van de B. Als je voldoet aan de criteria van de Belastingdienst (incl VAR) dan lijkt het concept mij niet noodzakelijk. Het antwoord is: “Ja, maar de garantie geldt tot de voordeur en maakt van een mug een olifant”. DUBV’), waarbij de statutair directeur van de DUBV, de zogenoemde Uniforcer die de werkzaamheden verricht, in loondienst. Bij deze constructie wordt er gewerkt vanuit een zogenoemde Declarabele Uren B. Dat zou onze onafhankelijkheid in gevaar brengen, licht De Bondt toe. Het kan niet zo zijn dat we mensen die 30.


Daarnaast is het vooral een kwestie van Cui Bono, (wat al jaar dé hamvraag is in iedere taaie kwestie) De belastingdienst profiteert van de DUBV, en profiteert niet of nauwelijks extra van de status van werknemerschap. Onthoud mij Login Wachtwoord vergeten? Deze bijzondere rechtsvorm heeft speciale statuten waardoor de zzp’er zichzelf kan detacheren aan opdrachtgevers. Dat zijn interimmers voor banken, verzekeraars en accountantskantoren. Ja, daar zitten ook zelfstandige accountants bij, zegt directeur Stef Witteveen van Uniforce.


Daarbij wordt niet teruggedeinsd om de grenzen tussen rechtspersonen te doorbreken. De situatie waar we in zitten is dat de belastingdienst op case by case basis wil kunnen oordelen of iemand ondernemer is of verkapt werknemer. Een (1) BV met VAR-DGA biedt niet meer bescherming dan een eenmanszaak. Een wel door de Belastingdienst toegestane vorm is een B. U bent daarvan zelf statutair directeur en tevens werknemer. En omdat je een werknemer bent ben je dan ook.


Uniforce constructie

BV heeft terugverdiend en verder geen kosten meer heeft en ook geen. Waarom is de tussenkomst van. Hij noemt het een ‘gekunstelde constructie die eerder een gevaar is dan een oplossing’. De ZZP BV is een Private Payroll Constructie.


Het vangt de voordelen van een inschrijving bij de Kamer van Koophandel en een normale werkgever in één concept samen. Een Private Payroll Constructie is een samenvoeging van een ondernemer en een werknemer. Goed voor u, maar ook voor uw opdrachtgever.


Uniforce constructie

Geen naheffingen en boetes door de Wet DBA. De zelfstandige behoudt dus zijn vrijheid. Voor deze dienstverlening betaalt de freelancer 1euro per maand aan Uniforce.


Daar treedt hij in loondienst en draagt premies en belasting af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts