woensdag 28 augustus 2019

Wat kun je doen tegen steenmarters

Profiteer vandaag nog van de geweldige aanbiedingen. Een andere manier hoe steenmarters een weg naar boven weten te vinden zijn regenpijpen en bomen, die vlak bij het huis staan. Ook roven ze nestkasten leeg die in bomen hangen. Om dit te voorkomen kun je een bomenkraag of een gladde laag rond de stam aanbrengen. Het zelfde kun je doen bij regenpijpen, waar ze makkelijk tegenop kunnen klimmen.


En wanneer ze uw auto maar niet bezoeken dan zijn de marters mooie dieren met een hoog knuffelgehalte die ook nuttig zijn omdat ze veel muizen en ratten wegvangen. Daarom vertellen we in dit artikel wat u kunt doen tegen de steenmarters. Een steenmarter lijkt een beetje op een kruising tussen een wezel en een kat. Deze mooie marterachtige kan veel schade en ellende aanrichten, vooral bij vogelliefhebbers en pluimveehouders. Maar ook mensen zonder huisdieren kan hij behoorlijk lastig vallen.


Heb je een steenmarter in de tuin? Pas dan maar op voor jouw huisdieren, fruit en vruchten. Hier zijn steenmarters gek op. Ze kunnen zelfs grote schade aan je auto aanrichten.


Wat kun je doen tegen steenmarters

Wat kun je doen tegen een steenmarter in de tuin? Kijk naar eventuele krassen op plantenrekken, om de dakgoot of naast het huis staande bomen. Vaak verraden steenmarters hun aanwezigheid in je auto op een andere manier. Het kan namelijk heel goed zo zijn dat ze hun behoefte doen in de motorruimte. Dat kan dus ook het geval zijn na een bezoekje aan jouw auto.


Flink tegen het plafiond slaan helpt even. Ik kan niet in de tussenruimte kijken, ik weet dus ook niet of ik spray kan gebruiken, want waar moet ik dat spuiten? Wat zou ik kunenn doen om ervan af te komen? Nu steenmarters toenemen in het sterk verstedelijkte Vlaanderen en zich aangepast hebben aan een leven dichtbij de mens, komen deze prachtige dieren steeds vaker in conflict met de mens. Zo kiezen steenmarters vaak zolders, schuurtjes, stallen en tuinhuisjes uit om hun kroost op te voeden of de dag in door te brengen.


Wat kun je doen tegen steenmarters

De staart is ongeveer centimeter lang. Het gewicht van mannelijke steenmarters is gemiddeld tussen de tot kilo. Vrouwtjes wegen tot kilo. Steenmarter auto: beschermd en hoe te voorkomen.


Probeer hier dus iets glads tegenaan te maken. Door bomen en klimop breken steenmarters je huis in. Het is dus verstandig om deze te snoeien. Zorg ervoor dat openingen en kieren groter dan 5cm dicht zijn.


Wat kun je doen tegen steenmarters

Dat is namelijk al groot genoeg voor een steenmarter om doorheen te kruipen. Steeds vaker komen steenmarters voor in sommige streken in ons land. Het probleem situeert zich vooral in Wallonië, aan de taalgrens, Vlaams-Brabant en Limburg. De beestjes kruipen in het motorblok en bijten leidingen door.


Hoe voorkomt u steenmarters in de auto? Met deze tips en tools houdt u marters effectief uit uw auto. Elektrische marterverschrikkers Met elektrische marterverschrikkers beschermt u uw auto effectief tegen. Wetgeving omtrent steenmarters ? Door de geurklieren in hun voetzolen laten ze overal waar ze lopen geursporen na.


Wat kan jij doen voor de steenmarter? De steenmarter is een beschermde diersoort volgens de Wet natuurbescherming. Indien men onderzoek wil doen naar de aanwezigheid van zware metalen of wanneer men de genetische kenmerken van een steenmarterpopulatie in kaart wil brengen, vormen doodgereden exemplaren een ideaal onderzoeksobject. Tegenwoordig schrikt het hoogstens in het begin wat af maar het went gauw.


Pas op met huishoudmiddelen het zijn vaak agressieve stoffen die de boel aantasten, slecht voor uw gezondheid zijn en geen effect op steenmarters hebben. Vermoed u een steenmarter in huis. Laat u altijd door een deskundige.


Dit kun je doen om te voorkomen dat een steenmarter onder je motorkap loopt te knagen Foto: archief Omroep Gelderland DOESBURG - Levensgevaarlijk kan het zijn, een steenmarter die leidingen en draden onder de motorkap van de auto doorknaagt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts