maandag 30 januari 2017

Boom verplaatsen

Boom verplaatsen

Bekijk ons assortiment online. Een boom kun je verplanten vanaf de herfst (als het blad eraf is) tot het voorjaar (maart, uiterlijk begin april). Natuurlijk altijd bij vorstvrij weer.


Met andere woorden: je kunt ze het best verplaatsen als de groei stilstaat. In de zomer kun je een boom pertinent niet verplaatsen. Eind oktober-december is een goede tijd om een bladverliezende de boom te verplanten.


Geef de boom en dag van te voren ruim water. Graaf de kluit helemaal uit en zorg ervoor dat de jonge wortels die in de geul groeien heel blijven. Ze helpen de boom met het opnemen van water en voedingsstoffen. Niet elke boom of struik is zomaar te verplanten. Boomkwekers steken vaak de kluiten rond en verplanten bomen regelmatig, zo blijft de kluit compact.


De verhouding tussen de wortelkluit (ondergronds) en de takken (bovengronds) moet in evenwicht zijn. Een kleine kluit bij een grote boom gaat niet, de kans is groot dat de boom het dan niet haalt. Een gezonde, vitale boom vertegenwoordigd naast een esthetische, ecologische en klimaatwaarde ook een economische waarde. Waarom een boom rooien als deze door verplanting op een andere plaats hergebruikt kan worden door?


Op het gebied van grote bomen verplanten is de Nationale Bomenbank marktleider. Welke materialen en machines zijn nodig bij boom verplanten? Wanneer de boom hoger is dan meter of zwaarder dan kg worden specialistische machines gebruikt om een boom te verplaatsen.


Het verplanten van bomen en struiken vergt vakkundigheid. Brienissen is gespecialiseerd in het planten, verplanten, snoeien en verwijderen van bomen. Door verplaatsen uit te besteden aan de experts van Groentechniek Klomp kan jij nog jarenlang genieten van jouw prachtige fruitbomen.


Wat kost een boom verplaatsen ? Ben jij benieuwd naar de prijs van bomen verplaatsen ? Veel mensen vragen zich af wat een boom verplaatsen gaat kosten. Het is echter lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven. Met onze bomenkar kunnen bomen horizontaal vervoerd worden. De kluit van de boom blijft zeer goed in takt omdat de kluit tijdens het transport niet uit de verplantmachine komt. Een boom verplaatsen is niet iets wat u zelf zou moeten doen.


Er komt veel bij kijken om een boom op een veilige en goede manier te verplaatsen. Afhankelijk van de situatie zet deze de juiste mankracht en materialen in. Zeker wanneer de boom dicht op een woning en schuur staat. Wij werken volgens strenge veiligheidseisen en modern gereedschap. Dat kan het beste in de rustperiode van de boom , van november tot begin maart.


Zodra de boom gaat uitlopen wordt het al wat moeilijker omdat hij dan veel meer water zal verdampen! Geef na het verplanten de wilg direct water en zorg ook dat de boom het eerste seizoen voldoende vocht krijgt. Alleen dan zal hij goed aanslaan!


Bomen kun je het beste verplanten in de winter. In de groeiperiode heft een boom alle voedingsstoffen die hij kan vinden nodig. Door hem dan te verplaatsen , schud je de aarde tussen de wortels uit en kan hij niet genoeg voeding uit de grond halen en mogelijk sterven. Hoe zorgvuldig het verplaatsen ook wordt uitgevoer dit resulteert altijd in het vernietigen van een groot deel van het absorberende wortelsysteem van de boom. Het is dan ook van het grootste belang dat het uitgraven, het verplaatsen en het opnieuw planten zorgvuldig wordt uitgevoerd en met de minst mogelijke schade aan het wortelsysteem gebeurt.


Spit op de bodem van het nieuwe gat goed verteerbare mest of bladaarde in de grond. Bij het verplaatsen van de boom gaat men voorzichtig te werk. Voeg daar ook wat beendermeel bij om de wortelvorming van de boom te bevorderen. Kiezen tussen de boom rooien of de boom laten verplaatsen.


Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat de boom te groot dreigt te worden en nog niet onmiddellijk omvalt, maar dat hij in je weg begint te staan, of hij neemt te veel zonlicht bij de buren weg. Zet de boom even diep in de grond en plaats boompalen om de boom in de eerste periode rechtop te houden. Deze bomen zullen vaak dood gaan na het verplanten.


Een boom met een stam omtrek van á centimeter is nog goed te doen. In de wintermaanden is de boom in rust en staan de sapstromen stil. Verplant de boom in de winter.


Boom verplaatsen

Snoei de boom alvorens te verplanten. Kosten nieuw planten versus verplanten 7. Als de bodem zeer droog is, dan moet je de grond bewateren voordat je begint te graven. Als de grond los en zanderig is, zal je een stuk plastiek of een doek nodig hebben als ondersteuning om de jonge boom op te zetten tijdens het verplaatsen. Ten tweede zal de boom , om er vruchten van te krijgen van de boom , vruchtlot of spoortjes moeten gaan vormen. Snoeien gebeurt tussen begin december en eind februari, wanneer de groei stil staat, en wanneer het niet harder vriest dan -graden Celsius.


Het eerste jaar worden de gesteltakken gevorm in totaal circa stuks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts