woensdag 11 januari 2017

Chamaerops palm

Set van King Sago Palmen van €79. Altijd de goedkoopste dagdeals. Vind jouw deal van de dag op Telegraaf Aanbiedingen. De dagaanbieding site van Nederland!


De bladstelen zijn kort en zitten vol stekels (pas dus op!).

Deze palmen wense veel zonlicht. Chamaerops is a genus of flowering plants in the family Arecaceae. Wanneer de palm zonder gewenning in direct zonlicht komt te staan kan het blad verbranden.


Daarnaast komt deze palm ook voor in het Midden-Oosten. De bladkleur en hoogte kunnen sterk verschillen. In de regel worden deze palmen niet veel groter dan – meter in onze contreien.


Hij groeit op vele grondsoorten bijzonder goed.

Vooral als het warm is groeit deze palm snel. Als je hem verplant kan je toch het best humus, en eventueel wat koemestkorrels onder de grond mengen. Dit zorgt voor een goede wortelontwikkeling, en een goede opname van de meststoffen.


Topkwaliteit Supergoedkoop Snel Superservice Teeninga Palmen maakt gebruik van cookies technieken om de website te laten functioneren en persoonlijker te maken. De kamerplant heeft harde stugge bladeren waaraan ongedierte zich niet gemakkelijk kan hechten. Wij denken graag mee met de styling van uw evenement zodat we, samen met u, en deze stoere palm uw evenement naar karakter kunnen geven. De groeiwijze van deze dwergpalm is gedrongen en heeft daardoor een struikachtige uitstraling. Will keep an eye out for some from the Palm Centre.


Wij raden u aan deze palm regelmatig water te geven, de pot moet wel gaten hebben omdat deze palm houdt van droogte. De dwerg-waaierpalmen komen van nature voor in alle landen die langs de Middellandse Zee gelegen zijn, en worden daar ook aangeplant als sierplant. The common names are European Fan Palm and Mediterranean Fan Palm. Zwergpalme besticht durch ihre blaugrau-silbrig gefärbten Wedel.


Het woord chamaerops stamt uit het Grieks. Chamai betekent dwerg, rhops struikgewas. Humilis is Latijn en betekent nederig.

Meestal onstaan er meerdere planten als zijscheuten uit deze palm. De palmen uit de foto zijn al erg oud. Lokale aanbiedingen - Ga ervoor! Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund. Hoogstwaarschijnlijk komen beide bomen van verschillende kwekers en hebben ze deze dus ook tegen verschillende prijzen ingekocht waardoor het bij de ene mogelijk is om een korting te geven Bij het kopen van een fortunei kijk ik eerst altijd naar de stam.


Marktplaats kan daardoor minder goed werken. To learn more please watch the video. Of all the hardy palms for sale, this is the northern-most naturally occurring palm species in the world.


The species is monoecious (individual flowers are either male or female, but both sexes can be found on the same plant). Het is een struikvormige palm die niet alleen in de hoogte maar voornamelijk ook in de breedte groeit. It is hardy to zone (UK) 9. Grown well, these exhibit a rare verdancy, luxuriance and exoticness. The key is to feed and water enough to get them to grow reasonably fast (left to their own devices, they grow slowly) an more importantly, remove all leaves that are less than perfect.


Anything brown, yellow or spotty must be eliminated. Vanwege zijn kleine formaat komt hij goed tot zijn recht in een pot op het terras. Met de chamaerops humilis, ook wel Europese dwergwaaierpalm genoem haal jij tropische sferen naar binnen en ben je verzekerd van een mooie eyecatcher in je woonkamer!


Het is de enige palm die oorspronkelijk uit Europa komt. In Noord-Europa is het zelfs een van de meest voorkomende palmsoorten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts